Daro Navaratnam (t.v), har fått med seg Anett Berger Sørli, investeringsdirektør i Bring Ventures og Rune Røsten leder for Schibsted Ventures Norge på eiersiden. Markedssjef i Dintero Kaja Amundsen Tenfjord til høyre. (Foto: Dintero)
Breaking news

Daro Navaratnams nye fintech-eventyr verdsettes til en halv milliard

I mars 2021 gjennomførte Dintero en emisjon på 10 millioner kroner, og har siden den gang hatt en tre ganger vekst.

Dintero melder at de har hentet 30 millioner kroner i frisk kapital.

– Den nye investeringen lar oss fokusere på å ta det neste store steget i å forenkle betaling for våre kunder i Norden, sier grunnlegger og daglig leder av Dintero, Daro Navaratnam.

Det er ikke første gangen Navaratnam bygger et fintech-selskap. Først bygget han opp D-Safe (innsamling av digitale kvitteringer) som fem år senere ble solgt til Bambora.

Navaratnam nye mål har er å levere en one-stop shop for betalinger og gi nettbutikkene tilgang til betalingsmetoder som Vipps, MobilePay, Swish, kortbetaling, Apple Pay og utsatte betalinger i Norden.

Det har vært et kraftig fall i verdivurderingene for lignende tech-selskap. Ikke det beste utgangspunktet for å hente friske penger, men Dintero har klart seg godt. Siden forrige emisjon har selskapet fått konsesjon som betalingsforetak, etablert seg i Sverige og lansert «split payments» som gjør det mulig for markedsplasser å fordele penger til flere underleverandører.

– Det har vært overtegning, og det er absolutt et kvalitetsstempel, særlig slik markedet er nå, sier Daro Navaratnam.

Dintero har ikke selv offentliggjort verdien på selskapet i forbindelse med emisjonen, men Shifter hevder at Dintero ble priset til en halv milliard kroner.

Flere av de tidligere investorene har valgt å re-investere, deriblant Schibsted Ventures som har tegnet seg igjen, mens Bring Ventures er ny investor i Dintero.

Commercial on Martech