(Foto: Ikea)
Breaking news

Storsatsing på logistikk, nettbutikk, selvbetjening og kundeopplevelse – lokker IT-spesialister med 3D-printede kjøttboller

Ikea satser tungt på IT og digitalisering. Møbelkjelden melder at de nå skal ansette 150 IT-spesialister i Europa og lokker jobbsøkere med 3D-printede kjøttboller.

Den svenske møbelkjeden investerer store summer i kundeopplevelser, logistikk, produktutvikling, økonomi og interne arbeidsprosesser.

I tillegg krever nettside, app og bestillingssystemer sitt. Og ikke nok med det, med smart hjem-bølgen som nå skyller over oss, trenger Ikea også folk til utvikling av alt fra høyttalere og persienner til lamper.

For en gigant som Ikea betyr det en omfattende kampanje for å skaffe flere IT-hoder. Nærmere bestemt 150 stykker til deres Europa-kontorer, opplyser selskapet i en pressemelding.

Nå inviterer IKEA kandidater til å komme med ideene sine og prøve plantebaserte kjøttboller tilberedt med en 3D-printer. Disse 3D-printede kjøttbollene tilbys som en del av rekrutteringskampanjen “Taste the Future”, som ble lansert 1. februar. Se video nederst i artikkelen.

– IKEA er i starten av en reise for å omfavne data og teknologi for å bli rimeligere, tilgjengelig og bærekraftig i et omnikanalmiljø. Naturligvis vil mennesker med fantasi spille en stor rolle i dette oppdraget. Så her ser vi etter folk som ønsker å skape en bedre hverdag sammen med oss. Denne kampanjen er en fin måte å starte samtalen på, sier Inter IKEA Group CIO Pascal Pauwels i en pressemelding.

Når Ikea nå skal rekruttere, blir det stort fokus på å finne spesialister på IT-sikkerhet, programvare, arkitektur og dataetikk, men også programvareutviklere, systemingeniører og prosjektledere, skriver NyTeknik.

Til den svenske nettavisen trekker Ikea frem deres satsing på maskinlæring som et eksempel på noe av det som møbelkjeden nå bruker mye ressurser på. I Finland har Ikea utviklet flygende selvkjørende droner som brukes i Ikea-varehusene. Dronenes jobb er å beregne lagerbeholdningen. Et annet eksempel er Itray-systemet, der kundene skanner maten på brett i restaurantene og systemet identifiserer retten og hva kunden betale.

Commercial on Martech