Sebastian Siemiatkowski (Foto: Klarna)
Breaking news

I fjor var selskapet hans verdt 45 milliarder dollar – Nå har prisen falt med 30 milliarder

Tech-selskaper over hele verden melder om tøffe tider med langt lavere multipler enn tidligere. Klarna-konkurrenten Affirm har falt 80 prosent på børsen i år – og nå får Klarna også kjenne på kreftene som er i sving. I starten av året gikk ryktene om en emisjon i Klarna med en verdsettelse på 50-60 milliarder dollar. […]

Tech-selskaper over hele verden melder om tøffe tider med langt lavere multipler enn tidligere.

Klarna-konkurrenten Affirm har falt 80 prosent på børsen i år – og nå får Klarna også kjenne på kreftene som er i sving.

I starten av året gikk ryktene om en emisjon i Klarna med en verdsettelse på 50-60 milliarder dollar. Utover våren ble prisen på ryktebørsen nesten halvert og nå spekulerer amerikanske Wall Street Journal i en verdi på 15 milliarder dollar.

Den nye verdien står også i sterk kontrast til emisjonen i mars i fjor. Klarna hentet den gangen inn penger fra blant annet japanske Softbank Group, samt Sequoia Capital og Permira. Etter den runden ble selskapet verdsatt til 45,6 milliarder dollar.

Klarna-sjef og medgründer Sebastian Siemiatkowski har vært i hardt vær den siste tiden. Etter at det ble kjent at selskapet må si opp 700 medarbeidere har de blant annet fått fagbevegelsen på nakken.

Commercial on Martech