Amir Folkestad Habhab fra Marketer, Nora Huovila fra Videoly, Henrik Gerner-Mathisen fra Porterbuddy og Emil Kristensen fra Sleeknote (Foto: Presse)
Analyse & Innsikt

Glem alt du har hørt om tørt kapital-marked – Her er emisjonene vi husker best fra Martech-året 2022

En rekke nordiske martech-selskaper har fått nye eiere og påfyll av enorme summer med penger siden årsskiftet.

Nordisk martech er i rivende utvikling, noe som vi virkelig har fått bekreftet i løpet av 2022, et år som de fleste nok forbinder med et knusktørt kapitalmarked. Martech24 har sett nærmere på noen av nyhetene om funding vi husker aller best fra 2022. Vi begynner med januar 2022 og beveger oss til slutt inn i desember.

Ocean.io

Danske Ocean.io har siden oppstarten i 2017 gjort stor suksess med sin løsning for Account based marketing (ABM). I januar hentet selskapet 6 millioner euro for å satse i USA.

Porterbuddy

Starten på det nye året ble god for Porterbuddy. Etter et par travle år takket være pandemien, ble selskapet som har satset på ekspress-leveringer til nettbutikker fått svenske Instabox som nye eiere.

Serviceform

Finske Serviceform og deres chat-løsning har nok gått under radaren på mange nordmenn, men ikke på de svenske investorene i Backing Minds som i vinter investerte 20 millioner kroner.

Papirfly Group

I gamle dager fantes det bildebanker der man kunne lagre og holde orden på bilder. I dag har dette blitt “big business”. En av de store aktørene her i Norden er Papirfly Group som eier blant annet Brandmaster og Papirfly. I januar gikk Verdane inn i selskapet og ble største eier.

Sniffie

Det finnes nå en rekke prisverktøy på det nordiske markedet, et av dem er finske Sniffie som i månedsskiftet januar/februar hentet 2,5 million euro i frisk kapital.

Indykite

Indykite lager digitale tvillinger av brukerne. Dette kombineres personlige data, med preferanser, interesser og mye annen data. Det norske selskapet har nå hentet 8 millioner dollar i en kapitalutvidelse. 

Videoly

Levende bilder blir en stadig viktigere del av ehandelen. Her har finske Videoly lenge hatt en sterk posisjon i Norden. I februar fikk selskapet tilført 6 millioner euro i frisk kapital.

Easy Peasy

Ehandel.se og LRF Media AB annonserte i februar at de investerer et ukjent beløp i Easy Peasy som tilbyr en digital forsikringsplattform for ehandelsselskaper. Satsingen skjer via den nye VC-satsingen Ehandel Growth.

Noodl

No-code plattformen Noodl meldte i midten av februar at de har fått inn 1,5 millioner euro til videre vekst.

Relex Solutions

Det finske selskapet Relex Solutions meldte i februar at de hadde gjennomført en emisjon og fått tilført svimlende 500 millioner euro fra det amerikanske oppkjøpsfondet Blackstone.

Depict

Den svenske personaliseringsplattformen Depict har fått mye oppmerksomhet de siste årene, også hos investorer. I februar ble det offentliggjort at selskapet hentet 17 millioner euro til videre vekst.

Marketer

Det norske selskapet Marketer som har gjort det bra innen markedsføring av eiendom, har virkelig startet året offensivt. Først ble det kjent at selskapet hentet 50 millioner kroner, før de få dager etterpå annonserte at de hadde kjøpt EVE Images and vY Communication, begge ledende aktører innen eiendomsteknologi og digitale boligsalgsløsninger for nybolig.

Turnr

Svenske Turnr har utviklet et konsept for bedre og mer miljøvennlig håndtering av returer innen ehandelen. I februar annonserte Schibsted at de har kjøpt selskapet for en ukjent sum.

Sleeknote

Danske Sleeknote med sine 2500 kunder (hvorav 150 av dem fra Norge) ble i våres kjøpt opp av den amerikanske marketing automation-plattformen Drip for et ukjent beløp.

Gobi Stories

I 2021 mer enn tredoblet det norske selskapet Gobi Stories sine lisensinntekter. Også i 2020 hadde selskapet en tilsvarende prosentvis vekst. Gobi Stories har for lengst fått med seg finansmannen og betting-profilen Morten Klein på eiersiden. Nylig kom også VC-selskapet Link Capital inn i aksjeeierboken. Link Capital investerte syv millioner kroner.

Juni

Det blomstrer i Juni, ingen tvil om det. To år etter oppstarten er Juni verdsatt til 6,4 milliarder svenske kroner. Nylig fikk det et påfyll i kassen på to milliarder kroner.

Sharefox

Det norske selskapet Sharefox leverer en teknologiplattform for utleietjenester. De har blant annet DNT, Bergans og Felleskjøpet på kundelisten. I våres hentet Sharefox 20 millioner kroner. Og i høst fikk Sharefox ytterligere påfyll av penger, denne gangen fra Bring Ventures.

Outshifter

Det Oslo-baserte selskapet Outshifter fullførte i april en finansieringsrunde og fikk tilført 1,2 millioner euro.

Planhat

Planhat hentet penger for første gang i år og når de først skulle gjennomføre en emisjon, ble det en skikkelig stor en. Totalt fikk selskapet inn 472 millioner svenske kroner.

Mentimeter

Rett før før sommerferien ble det kjent at Mentimeter har tatt inn over 400 millioner svenske kroner med en prising på 2,5 milliarder kroner. En av årets største avtaler!

Rentle

Den finske ehandelsplattformen Rentle har utviklet en programvare som skal gjøre det enkelt å starte en sirkulær forretningsmodell i løpet av få minutter. Rentle fikk i høst tilført 3,8 millioner dollar, med andre ord nesten 40 millioner kroner.

Sanity

Go North

Gøteborg-selskapet Go North har spesialisert seg på kjøpe opp mindre ehandlere som selger via Amazon. De har ved flere anledninger uttalt at deres mål er å kjøpe ett firma i uken. Med en slik strategi har det vært nødvendig å hente penger flere ganger i 2022.

BrightBid

Så sent som i juni skrev vi om det svenske adtech-selskapet BrightBid som hadde økt omsetningen fra 5 til 25 millioner svenske kroner i løpet av de siste 12 månedene og økt antall ansatte fra 8 til 47. I oktober ble det kjent at BrightBid hadde fått 23 millioner kroner på konto.

Favrit

Favrit kom til markedet med en «QR-app» for serveringsbransjen midt under pandemien. Det gav enorm etterspørsel, men etter hvert ble markedet mettet for den typen enkle løsninger og antall konkurrenter vokste også raskt. Favrit måtte derfor nedbemanne i sommer. Nå er selskapet tilbake for fullt med mer avanserte kassesystemer – og 40 millioner kroner i ny kapital.


Noen flere minneverdige emisjoner du mener at vi burde hatt med på listen? Tips oss gjerne ved å sende en epost til community@springboard.no.

Commercial on Martech