Petter Northug og Bjørn Christian Nørbech fra myOnvent (Foto: myOnvent)
Breaking news

Petter Northug investerer i norsk event-tech: – Enten går man for gull eller så kan man gå hjem

Skistjernen Petter Northug går inn som investor i norsk teknologi-selskap. Han utelukker ikke flere liknende investeringer.

Petter Northug investerer i myOnvent, et norsk selskap som leverer en plattform for online og hybride events og møteplasser.

Selskapet kom han i kontakt med gjennom sin venn Bjørn Magne Bryn, en av Norges mest meritterte fallskjermhoppere.

– Jeg syns det er morsomt å ta litt risiko, satse stort. Enten går man for gull eller så kan man gå hjem. Da Bjørn Magne fortalte meg om myOnvent tenkte jeg at dette kan gå rett i himmelen, sier Petter Northug i en pressemelding.

Skikongen fra Mosvik legger ikke skjul på at ambisjonene for investeringen er store, men vil ikke si om han har flere tech-selskaper i sikte.

– Målet er å bli mogulen fra Mosvik. myOnvent kan bli en norsk enhjørning, det er det jeg ser etter når jeg vurderer selskaper å investere i. Det må være noe med skikkelig trøkk i, sier Northug.

Anslår markedet til 400 milliarder dollar

Også kombinertløper Jarl Magnus Riiber som har vunnet verdenscupen i kombinert de to siste årene, går inn på eiersiden i event-selskapet. Han ser investeringen i myOnvent både som kombinert-utøver med en stor følgerskare, og som et godt vekst-case. 

– Det er spennende å tenke på hvordan jeg som aktiv utøver kan ta i bruk plattformen for å bygge noe eget. Jeg har ståltro på myOnvent og teamet, og gleder meg til å delta på reisen både som bruker og investor, sier Riiber.

400 milliarder dollar i potten

Markedet for online og hybride events er spådd å nå over 400 milliarder dollar på verdensbasis i løpet av de neste årene, opplyser myOnvent og referer til Forbes.

Nylig landet myOnvent FNs største konferanse for kunstig intelligens som kunde. I Norge står blant annet NHO og Equinor på kundelisten.

Bjørn Christian Nørbech, daglig leder og gründer i myOnvent, er godt fornøyd med å få de to skistjernene med på eiersiden.

– Vi bygger en innovasjon- og prestasjonskultur, og både Petter og Jarl Magnus er innovatører som har mye å bidra med. Vi har ambisjoner om å bli en norsk enhjørning, og satser mot å bli en internasjonalt ledende plattform for online og hybride events, sier Nørbech.

Gründeren forteller at han er i løpende kontakt med ulike investorer som har vist interesse for selskapet. Da myOneventhentet penger i fjor Nå er målet å hente friske penger for å legge til rette for enda raskere vekst:

– Nå har vi et svært godt strategisk utgangspunkt for videre vekst. Vi har brukt betydelige ressurser på å utvikle en av markedets aller mest avanserte og robuste plattformer, og satser på å hente markedsandeler blant de aller mest krevende kundene. Vår kompetanse er å levere skreddersydde løsninger spesialtilpasset brukernes behov, sier Nørbech.

Commercial on Martech