Åsgeir Helland (t.v), Fred Kihle og Cristian Leordeanu. (Foto: Sharefox)
Breaking news

Henter 20 millioner kroner til «plug and play»-løsning for utleie – Spår samme raske utvikling som innen ehandel

Det norske tech-selskapet får med seg TD Veen på eiersiden og satser på internasjonal vekst.

Det norske selskapet Sharefox leverer en teknologiplattform for utleietjenester. De har blant annet DNT, Bergans og Felleskjøpet på kundelisten.

– Trendbildet går fra kjøp og salg til i økende grad tjenester som gir tilgang og deling av ressurser, og vi tror selskaper fremover må tilby sirkulære produkttjenester for å fortsette å være konkurransedyktige og relevante for sine kunder. Vi ser at spesielt unge forbrukere som har et større fokus på bærekraft velger å leie produkter når det er mulig i stedet for å eie de, sier Åsgeir Helland, CEO og gründer i Sharefox.

Sharefox har i dag kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Forventer kraftig vekst

Teknologien som selskapet har utviklet gjør at bedrifter som nettopp Felleskjøpet, Bergans, og eksisterende utleiebedrifter kan lansere og drifte heldigitale utleietjenester.

– Vi ser behov for våre løsninger både innen varehandel, der flere velger å tilby utleiekonsepter i tillegg til tradisjonelt salg, og innenfor etablerte utleietjenester som digitaliseres og fornyes. Markedet er i utvikling og det lanseres stadig nye tjenester, eksempelvis selvbetjent utleie av maskiner og utstyr og abonnement på sportsutstyr og barneklær, sier Fred Kihle, Chief Growth Officer i Sharefox.

– Vi spår en utvikling innen utleietjenester tilsvarende den man har sett innen netthandel.

Sharefox har i dag 15 ansatte i Norge i tillegg til utviklere og salgsressurser som jobber fra ulike steder i Europa. Selskapet ansatte nylig Marius Giske som Head of Product, med bakgrunn fra spillselskapet FunRun og Avinor, og Per Kleven som Head of Engineering som i sin tid blant annet bygde opp blogg.no før det ble solgt til Nettavisen.

Mer internasjonal kompetanse

Nå henter selskapet i overkant av 20 millioner kroner.

– Da vi skulle hente kapital for å skalere internasjonalt var det viktig å finne en investor som deler våre verdier og som har gjort det før. Fokuset og verdigrunnlaget til TD Veen passer som hånd i hanske med hvordan vi tenker i Sharefox, sier Åsgeir Helland.

Det Stavangerbaserte investeringsselskapet TD Veen har lenge vært en aktiv investor i tidligfaseselskaper og har siden 2014 hatt et tydelig fokus på samfunnsnytten i selskapene de investerer i. TD Veen var blant annet en av de tidligste investorene i videokonferanseselskapet Pexip og investerte nylig i samhandlingsplattformen Nyby, vertikaldyrkeren Onna og det tyske selskapet made of air som lager materialer med negativt CO2-avtrykk.

TD Veen ledet runden der selskapet også fikk med en gruppering av investorer med operasjonell bakgrunn og erfaring med å bygge internasjonale selskaper med på laget. Blant disse er Erling Paulsen som også er investor og sparringspartner for selskapene Sanity, Folq og Laft, og Odd Sverre Østlie med bakgrunn fra Mckinsey, nå CEO i Cautus Geo. I tillegg tegnet både eksisterende aksjoner og ansatte seg i emisjonen.

Commercial on Martech