Åsgeir Helland fra Sharefox og Anett Berger Sørli fra Bring Ventures (Foto: Posten)
Breaking news

Posten-konsernet investerer i utleie-startup

Posten går inn på eiersiden i den norske startupen Sharefox.

Sharefox ble lansert i Oslo i 2019 og tilbyr software som skal gjøre det enkelt å administrere hele utleieprosessen av for eksempel sportsutstyr og hageredskaper.

Sharefox har i dag kunder over hele Norden, USA og Australia. Bergans, Felleskjøpet og DNT er tre av kundene som i dag benytter seg av løsningene til det norske tech-selskapet.

Sharefox hentet i overkant av 20 millioner kroner i sommer. Nå kommer også Postens investeringsarm Bring Ventures med på eiersiden.

Forventningen er at delingsøkonomi vil vokse de nærmeste årene.

– En stor del av eiendelene i en vanlig husholdning brukes svært sjeldent og i mange tilfeller ville det ha lønnet seg å leie i stedet for å kjøpe selv. Vi ser på Sharefox som en interessant venture-investering og har tro på forretningsmodellen. I tillegg tror vi vår kompetanse innenfor logistikk og nordiske nettverk kan bidra i videre satsing, sier Anett Berger Sørli, investment director i Posten-eide Bring Ventures.

Med Posten og Bring med på laget er ønsket å utvide tilbudet med smarte utleieløsninger til flere nettbutikker og retailere både i Norden og resten av Europa.

– Vi ser at flere velger å tilby utleiekonsepter i tillegg til tradisjonelt salg. Markedet er i utvikling og det lanseres stadig nye tjenester, eksempelvis selvbetjent utleie av maskiner og utstyr og abonnement på sportsutstyr og barneklær, sier Åsgeir Helland, CEO på Sharefox.

Det er åpenbart interesse for utleie-teknologi blant investorene i disse dager. I september fikk den finske konkurrenten Rentle tilført 40 millioner kroner i frisk kapital.

For ordens skyld: Martech24 driftes av Springboard Martech som også har eierandeler i Sharefox.

Commercial on Martech