Markedet er fullt av SaaS-investorer – det skremmer ikke Eirik Aalvik Stranden som lanserer 247 Ventures

24SevenOffice etablerer et heleid corporate venture-selskap, 247 Ventures.

Målet med 247 Ventures er å investere direkte i tidligfase selskaper med lovende team som har utviklet interessante forretningsmodeller og teknologi.

– 24SevenOffice ser aktivt på attraktive M&A-muligheter, og vår erfaring forteller oss at det finnes et enormt antall innovative startups og scaleups i markedene vi opererer i. Vi ønsker å identifisere og samarbeide med gründere som ønsker å navigere selskapet deres fremover og holde seg engasjert i veksten, skriver selskapet i en pressemelding

Deres to første investeringer er i Tidbit, et norsk selskap som leverer et digtal POS-løsning for restauranter og kafeer, og Subtrackr, et norsk selskap som leverer automatisering av selskapers faste abonnementer og kontrakter.

– Dette er noe vi har ønsket å gjøre lenge og nå er det rett tid. Vi gleder oss til å investere i nye spennende teknologier som både komplementerer og utfordrer dagens 24SevenOffice-tilbud, og samarbeider med alle de talentfulle og ambisiøse gründerne. Vi er begeistret over å bringe disse startupene inn i 24SevenOffice-familien, sier Eirik Aalvik Stranden, administrerende direktør i 24SevenOffice i pressemeldingen.

Mål om en protefølje på 25 selskaper

Hvor mye kapital som skal investeres er ikke kjent, men ifølge Shifter har de “350-400 millioner kroner tilgjengelig i cash”. Det kan bli aktuelt å delta både i små presåkornsrunder og serie A-runder. Shifter hevder nykommeren skal gjøre mellom 5-10 investeringer årlig, med mål om en samlet portefølje på cirka 25 selskaper.

Selskapet skal komplementere den eksisterende oppkjøpsavdelingen i moderselskapet, skrives det i en pressemelding. Ifølge Shifter det morselskapet utelukkende eierskap over 50 prosent, mens 247 Ventures ikke skal bevege seg over 20 prosent.

Commercial on Martech