Frode Hansen Nyengen fra BookandBuy.online (Foto: BookandBuy.online)
Breaking news

Milliondryss over norsk teknologiselskap som skal gjøre booking av tjenester enklere

BookandBuy.Online lanserer snart sin digitale plattform for tjenesteformidling for SMB-markedet. Det erfarne teamet har allerede fylt opp kassen med et millionbeløp.

BookandBuy.Online ble etablert i 2021 av Jan-Terje Nordlien, Frode Hansen Nyengen og Tord Störtebecker.

Gründertrioen mener det er betydelig behov i markedet for enkel reservasjon og bestilling av tjenester. Innen kort tid lanserer de sin booking- og salgsplattform som kan aktiveres av enhver tjenestetilbyder på få minutter, opplyser de i en pressemelding.

– Vårt mål er at tjenesten skal bli den foretrukne plattformen for kjøp og salg av tjenester, ikke bare i
Norge, men også internasjonalt, sier gründer og daglig leder Frode Hansen Nyengen i
BookandBuy.Online.

Selskapet melder at de nylig har hentet cirka 3,5 millioner kroner fra erfarne IT-investorer. Selskapet har også fått innvilget tilskudd fra Innovasjon Norge.

Globale ambisjoner

Etter at en av gründerne hadde fått en rekke forespørsler om bistand til booking- og
ressursplanleggingsløsninger fra kunder innen ulike bransjer, ble ideen til BookandBuy.Online etter hvert utviklet. Nærmere analyser avdekket begrensninger i tilgjengelige systemer på markedet. Innen flere bransjer fantes det ingen verktøy som kunne tilpasses kundenes behov uten kostbar spesialutvikling. Der det fantes egnet programvare innebar den ofte en kostnad som ble for høy for en rekke små bedrifter,
enkeltpersonforetak og foreninger.

– Vårt hovedmarked er SMB-er, og vi legger ikke skjul på at vi har internasjonale ambisjoner. Globalt er det i målgruppen SMB estimert vel to hundre millioner virksomheter, og antallet er stadig voksende. Vår primære målgruppe er små bedrifter med spesialiserte og personlige tjenester innen for eksempel utleie, opplevelser, rom/lokaler og rådgiving. I Norge utgjør dette markedet 100 000 virksomheter. I verden estimerer vi antallet til 35 millioner, sier Frode Hansen Nyengen.

Erfarne gründere

Dette er gründerteamet (kilde: BookandBuy.com):

  • Frode Hansen Nyengen (CEO): Bakgrunn fra salg, forretningsutvikling og kommersialisering innenfor teknologi/software bransjen. Tidligere erfaring med å bygge opp teknologi selskaper, som Proviso og Proptech.
  • Jan-Terje Nordlien (CTO): Etablerte Altoros Norge som er et globalt programvareutviklingsselskap med over 400 ansatte, og har også erfaring med etablering av flere andre selskaper som Porterbuddy og Food:Farm. Jan-Terje har tidligere hatt nøkkelposisjoner i selskaper som Accenture, PSI Group ASA og Consafe Logistics.
  • Tord Störtebecker: Bakgrunn fra ulike lederposisjoner i Telenor Group. Herunder direktør for M&A, produktgruppesjef for Internett-tjenester, samt forretningsutvikler for Telenors teknologihub i Sillicon Valley. De senere årene har Tord gründet Porterbuddy. Tord er i dag også Executive in Residence at StartupLab, og aktiv rådgiver og investor for utvalgte teknologiselskaper i tidlig fase.


Commercial on Martech