Ignite Capital skal angivelig være Skandinavias eneste fond som utelukkende investerer i og utvikler ehandelsselskaper. Bak konseptet står blant annet ex-Kompletter Ole Vinje. (Foto: Pressefoto)
Breaking news

Sandefjord viser nok en gang muskler – Ignite Capital skal investere flere hundre millioner i ehandel

Ignite Capital skal nvestere i og utvikle ehandelsselskaper. Bak konseptet står blant annet ex-Kompletter Ole Vinje.

Så sent som i starten av februar ble det kjent at Spacemaker-gründer Anders Kvåle sammen med Askeladden skal kjøpe opp nettbutikker og at de har hentet 78 millioner kroner.

Og som gjedda i sivet ligger ehandelsveteranen Anders Aagesen som med sitt nettverk av tunge investorer har kjøpt opp flere store nettbutikker, inkludert Lekekassen og Strikkemekka, foran nesa på både investeringsselskapet Verdane og medieselskapet Egmont som begge har mange nettbutikker i sine porteføljer.

I tillegg finnes det et hav av investorer som gjerne kjøper gode nettbutikker når muligheten byr seg.

Det stopper åpenbart ikke Ignite Capital. Ifølge Finansavisen skal fondet hente 500 millioner kroner nå innen utgangen av mars, hvorav 150 til 200 millioner kroner allerede er kommitert. Minstesum for å bli med i fondet er 5 millioner kroner.

– Vi skal investere i etablerte e-handelsselskaper på tvers av Skandinavia som er i vekstfasen, det vil si tidlig buyout-fase. Hovedsakelig vil vi se på ikke-børsnoterte selskaper, sier Ben Guren, styreleder i Ignite, til Finansavisen.

Det er litt av et team fondet har fått med seg. Ikke overraskende er det i Sandefjord fondet har sitt episenter. I dette området har vi nettsuksesser som Komplett, Skittfiske og Fjellsport.

Foruten Ben Guren som har vært sjef i Permian Group, har selskapet med seg Magnus Baumann som mange vil kjenne igjen fra Egmonts ehandelssatsing. Ifølge Finansavisen var Baumann også initiativtaker til hele ideen.

Også Kompletts tidligere konsernsjef Ole Vinje og Stian Moldvær Larsen er på partnerlisten. Sisnevnte har også vært sentral i oppbygningen av Fjellsport.

På investorsiden finner vi også flere spennende navn. Gleditsch-familien og deres investeringsselskap Mattisberget er med. Det samme er Pål Wibe som har hatt topplederverv i både XXL, Nille og Europris. Og ikke overraskende er Eric Sandtrø også med, tidligere medgründer av Komplett og Fjellsport.

Commercial on Martech