(Foto: Martech24 / ViaBill)
Breaking news

Betal først, Betal siden: Med én millard på konto og gigant i ryggen skal danskene virkelig satse

Det kryr av betalingsløsninger, men danske ViaBill mener de har funnet et hull i markedet og satser nå én milliard kroner.

Fintech-selskapet ViaBill har via en emisjon og lån fått tilført 120 millioner dollar i frisk kapital. Det er godt og vel én milliard norske kroner. Pengene kommer fra den britiske kapitalforvalteren Fasanara Capital.

Danske ViaBill har bygd opp sin virksomhet rundt betalingsutsettelser, ofte omtalt som “Buy Now, Pay Later” (BNPL).

Viabill inngikk nylig et samarbeid med MasterCard for å gjøre det mulig for kunder å bruke «kjøp nå, betal senere»-løsningen både i fysiske butikker og på nett. Rent praktisk utsteder Viabill et virtuelt Mastercard via sin app som igjen kan brukes til å kjøpe på avbetaling hvor som helst.

Jan Lytje-Hansen, administrerende direktør og medgründer av ViaBill, sier følgende i forbindelse med finansieringsrunden.

– Vi ser en enorm etterspørsel etter Kjøp nå, betal senere som ikke er begrenset til nettbutikker. Så sammen med vår partner MasterCard har vi utviklet en løsning som kan brukes hvor som helst, på nett eller i butikk. Vi har rullet ut dette nye BNPL-produktet i Danmark, Spania og USA. Takket være Fasanara Capitals støtte kan vi akselerere ekspansjonen.

80 % av forbrukernes forbruk skjer offline, påpeker Lytje-Hansen.

– Mens andre store kjøp nå, betal senere-spillere som Klarna, AfterPay og Affirm har opparbeidet seg en sterk posisjon innen betalingsområdet på nett, er det mangel på BNPL-løsninger som støtter fysiske butikker. Vi løste dette.

Hvor ViaBill nå vil satse er fortsatt ikke klart, men i et intervju med danske Finans.dk antyder ViaBills med-gründer Jan Lytje-Hansen at USA og Spania er to viktige markeder.

Commercial on Martech