Chris Poad, administrerende direktør i Oda (Foto: Oda)
Nyhet

Nye tøffe tak i matvaregiganten – 150 personer mister jobben

Oda styrker fokus på Norge og Sverige og nedbemanner 150 i Oda Group Services.

Oda har mål om å nå lønnsomhet i både det norske og svenske markedet i løpet av 2025.

Fremover ønsker selskapet å styrke fokus på det norske og svenske markedet og utsetter derfor videre internasjonal ekspansjon. I den forbindelse har selskapet varslet på et allmøte i dag at 150 ansatte vil bli nedbemannet i Oda Group Service, og at den svenske, norske og globale ledergruppen vil bli slått sammen.

Oda slo seg sammen med med Mathem, Odas motpart i Sverige før jul i 2023. Omleggingen til Odas kunde – og logistikkplattform er i full gang i Sverige og vil bidra til å øke effektiviteten på lageret og i distribusjonen til Mathem.

I Norge har Oda ansatt over 400 sjåfører i løpet av det siste året for å kunne imøtekomme etterspørselen. Fremover skal det kommersielle håndverket i begge markeder styrkes for å sikre raskere lønnsomhet. Oda har fortsatt en visjon om å bli en nordisk markedsleder innen dagligvarer på nett, men setter videre internasjonal ekspansjon på vent, opplyser selskapet i en pressemelding. Av den grunn vil 150 ansatte i Oda Group Services bli nedbemannet som følge av endret fokus.

– Dette er en følelsesladet dag. Det er leit å måtte ta farvel med dyktige kollegaer som har lagt ned en enorm innsats for Oda og våre kunder, og jeg vil benytte anledningen til å takke for det arbeidet de har gjort og ønske dem all lykke til videre. Samtidig mener jeg at de grepene vi nå tar er nødvendige og viktige for å sikre at Oda blir lønnsomt og at enda flere kunder kan få lave priser levert på døra, uttaler Chris Poad, CEO i Oda.

Den nye strategien betyr også at selskapet vil gjennomføre en organisasjonsendring som innebærer at de juridiske enhetene Mathem, Oda Norway og Oda Group Services fortsatt vil bestå, men organisasjonen vil bli samlet under en ny, felles ledergruppe.

Den nye organisasjonen skal ledes av CEO, Chris Poad som kom inn i stedet for Karl Munthe-Kaas.

Nåværende Norgessjef, Kristin Thornes går inn i ny rolle som Chief Strategy Officer i den nye lederguppen. Country manager i Sverige, Johan Lagercrantz kommer til å tre av.

Commercial on Martech

Tags