Geir Allan Hove fra Nova Consulting Group ((Foto: Julianne Leikanger)
Breaking news

Etter den offensive satsingen i Sverige, vil Geir Allan Hove ta nye markedsandeler i gamlelandet

Nova Consulting Group omsatte i fjor for 469 millioner kroner, en oppgang på 27 prosent fra året før.

Nova Consulting Group økte omsetningen med 27 prosent i fjor, men kanskje enda mer interessant har det vært å følge selskapets offensive grep i vårt naboland.

Ved hjelp av tre oppkjøp og tre nyetableringer har selskapet ti-doblet antall ansatte og femdoblet omsetningen i Sverige.

I løpet av fjoråret kjøpte Nova-konsernet de svenske byråene Pineberry, Infunnel og Cloud Nine. I tillegg etablerte konsernet to nye byråer i Stockholm, Fyr Agency og Singular Studios. Fra før var Nova-konsernet allerede representert i markedet med Epinova AB. Omsetningen i Sverige økte dermed fra 14 millioner fordelt på 12 ansatte i 2020 til 65 millioner og 130 ansatte i 2021.

– Vi er svært fornøyde med fjorårets resultater og spesielt det vi har klart å oppnå i vårt naboland, sier Geir Allan Hove, konsernsjef i Nova Consulting Group i en pressemelding.

Nå sier Hove at fokuset i år er videreutvikling i Norge gjennom etablering av nye tjenester og potensielle oppkjøp.

– Vi har kjøpt tre selskaper og etablert to nye i Sverige i løpet av fjoråret. Nå skal vi bruke tiden på å bli kjent med hverandre og etablere samarbeidsmodellen mens vi ser etter mulighetene for ytterligere ekspansjon i Norge, sier han.

Ser man bort fra oppkjøpene så var den organiske veksten i Nova Consulting Group på 15 prosent, mens EBITDA-marginen ble 13,2 prosent.

– Veksten er i henhold, om ikke noe bedre, enn planene vi la når vi fikk Explore Equity inn på eiersiden i NOVA sommeren 2020, oppsummerer Hove.

Commercial on Martech