Tobias Brandt, Peter Asplund og Herman Kipowski fra Singular Studios (Foto: Nova Consulting Group)
Breaking news

Norsk konsulenthus lanserer sitt sjette byrå i Sverige

Norske Nova Consulting Group fortsetter sin satsing i Sverige og lanserer sitt fjerde byrå på fire måneder.

Det nye byrået til Nova Consulting Group heter Singular Studios. Fra før av driver det norske byrå-huset byråene Cloud Nine, Pineberry, Infunnel, Epinova og Fyr i Sverige.

Singular Studios skal spesialisere seg innen merkevareutvikling og strategisk design.

— Med den nye stjernetrioen i Singular Studios har vi nå den spisskompetansen innenfor merkevarestrategi og strategisk design som kreves for å hjelpe selskaper å vokse. For oss er det helt avgjørende å bygge det nye merkevarebyrået fra grunnen av, for å sikre en dyp forståelse av ny teknikk og digitale økosystem i kombinasjon med strategisk merkevareutvikling. Gjennom det nye merkevarebyrået har vi nå et komplett spekter av tjenester som selskaper trenger for å skape, utvikle og drive merkevarene sine mot økt vekst, sier Michael Jäderlind som leder Nova-konsernets satsing i Sverige i en pressemelding.

Erfarne merkevareutviklere i gründerteamet

Bak det nye byrået Singular Studios står altså Nova Consulting Group som ledes av nordmannen Geir Allan Hove. Siden 2020 har byrå-huset tatt Explore Equity som største eier. Selv om mye har skjedd de siste årene i selskapet, tviholder Nova på sin policy om ansattes involvering og medeierskap. Når Singularis nå lanseres, overlates både aksjer og den daglige ledelsen til den svenske trioen Asplund, Tobias Brandt og Herman Kipowski.

Peter Asplund blir administrerende direktør og prosjektleder i det nye merkevarebyrået. Han kommer sist fra en stilling som kundesjef i Grow and Digitalist Group. Han har også tidligere jobbet som markedsdirektør i Clas Ohlson, Norrmejerier og Polarbröd.

– Vårt viktigste bidrag er å hjelpe våre kunder med å utvikle sine merkevarer til den supermakten de kan bli. Det ligger en enorm kraft i å få bedrifter til å bli merkevaredrevne, der vårt arbeid er grunnlaget for å øke deres langsiktige vekst. Den dekker hele kjeden fra interne konverteringer til ekstern kommunikasjon. Der ser vi mange synergieffekter med den digitale spisskompetansen innen NOVA-gruppen, sier Peter Asplund som blir en del av gründerteamet.

Han får med seg Tobias Brandt i gründerteamet. Brandt som blir strategisjef i Singular Studios kommer sist fra en stilling som strategisjef i Perfect Fools. I tillegg går Herman Kipowski inn som medgründer og designsjef for Singular Studios. Han har tidligere jobbet for Seventy Agency som deres designsjef.

Dette er Nova-selskapene som nå opererer i Sverige

Med etableringen av Singular Studios har Nova-konsernet seks selskaper i Sverige. Fire av dem er etablert i løpet av de siste fire månedene. Her er selskapene:

Epinova er spesialister på å lage nettsteder, e-handel og intranett i Optimizely CMS / Commerce. Byrået startet i Norge i 2007 og etablerte kontor i Sverige i 2018.

Pineberry er et av stort svensk byrå som leverer tjenester innen digital markedsføring. De tilbyr også konsulenttjenester innen webanalyse, konverteringsoptimalisering, programmering og innholdsproduksjon. Nova gikk inn på eiersiden i selskapet sommeren 2021.

Infunnel er eksperter på Lead Management, Marketing Automation & CRM. Fikk Nova som medeier i november 2021.

Cloud Nine er et ledende svensk digitalbyrå som leverer digitale tjenester og e-handelsplattformer i markedet på løsninger som blant annet Centra, Litium, Storm og Contentful. Byrået fikk Nova med på eiersiden i januar 2022.

Fyr er det Nova kaller et “total experience designbyrå” som hjelper sine kunder med å skape positive og relevante opplevelser i den digitale interaksjonen med merkevaren. Dette er en ny byråsatsing fra Nova, annonsert i januar 2022.

Singular Studios er altså Novas nyeste byrå i Sverige, annonsert i februar 2022. Deres fokus er merkevareutvikling og strategisk design.

Commercial on Martech