Christian Zanders fra Weelstreet (Pressefoto)
Podcast

Å skape en ehandelsplattform for fremtiden

Fremtidens ehandelsplattform er et økosystem av integrerte funksjoner. Det tekniske økosystemet for e-handel gir i dag nye muligheter for å bygge en ny merkevare raskt og effektivt. Historien til e-handelsplattformer har gått fra pionerenes dyre boligbygging, til standardiserte SaaS-løsninger for noen tusen kroner i måneden, til dagens tekniske økosystemer hvor ulike tjenester og funksjoner enkelt […]

Fremtidens ehandelsplattform er et økosystem av integrerte funksjoner. Det tekniske økosystemet for e-handel gir i dag nye muligheter for å bygge en ny merkevare raskt og effektivt.

Historien til e-handelsplattformer har gått fra pionerenes dyre boligbygging, til standardiserte SaaS-løsninger for noen tusen kroner i måneden, til dagens tekniske økosystemer hvor ulike tjenester og funksjoner enkelt integreres via APIer for maksimal fleksibilitet og kapasitet.

I denne episoden av podcasten Ehandelstrender snakker programleder Urban Lindstedt med Christian Zanders, leder for e-handel og partner i Wellstreet, investorer i teknologi og e-handel, og Peter Hesslin, e-handelssjef i Postnord. Dette er et betalt samarbeid mellom podcasten Ehandelstrender og Postnord.

Christian Zanders bygde sin første nettbutikk i 1995, som ble grunnlaget for den vellykkede e-handelsplattformen Jetshop. Han har sluttet i Jetshop og er i dag partner og e-handelssjef i investeringsselskapet Wellstreet. Han har vært veldig involvert i Brink Commerce-plattformen som Wellstreet har investert i.

Vi snakker blant annet om hvorfor de fleste svenske e-handelsplattformer aldri har tatt steget inn på det internasjonale markedet.

Commercial on Martech