Torsten Bjerre Rasmussen (Foto: Egmont)
Breaking news

Stor investor varsler endringer: Her er den nye nye strategien for ehandel

Egmont har etter hvert blitt en betydelig investor innen ehandel. Nå avslører mediegiganten at de er i ferd med å endre investeringsstrategi.

Siden 2013 har mediekonsernet Egmont investert i ehandel.

Selskapet som er mest kjent her i Norge for sitt eierskap i blant annet Nordisk Film, Cappelen Damm og TV2, eier nå totalt ni ehandelsbedrifter.

Det er Royal Design Group (100%), Bagaren och Kocken (100%), Nice Hair (100%), Fjellsport (85%), Outnorth (85%), Skitt Fiske (80%), Garnius (51%), Jollyroom (49 %) og Med24 (49 %). Av disse er Fjellsport, Garnius og Skitt Fiske norske nettbutikker. I tillegg er Jollyroom delvis norsk da gründer av det svenske selskapet er nordmannen Ole Sauar.

Nettbutikkene eies gjennom Story House Egmont som også eier flere byråer og en rekke publikasjoner. Totalt omsatte denne delen av Egmont i fjor for 8,4 milliarder norske kroner. Totalt omsatte hele Egmont i fjor for 20,6 milliarder kroner.

I et intervju med Dansk Erhverv forteller Torsten Bjerre Rasmussen, som er direktør i Story House Egmont, som driver konsernets ehandel, at fra starten av var strategien å finne bedrifter med en underliggende vekst på rundt 10 prosent innenfor nisjeområdene friluftsliv, kjøkkenutstyr, foreldre/småbarn, hobby og skjønnhet & helse. Segmenter som mote, dagligvare og forbrukerelektronikk ble derimot valgt bort, angivelig på grunn av “for mange og for store konkurrenter”.

Mens Egmont før gjerne kjøpte mellomstore nettbutikker, er det nå behov for å tenke større, antyder Rasmussen.

– Vi spør oss selv: Kan vi bli ledende i Norden på dette området? Forskjellen er at tidligere hadde de ledende selskapene i nisjeområdene en omsetning på hundrevis av millioner, men nå er det ikke nok å være ledende. Derfor må andre og større investeringer til. Det har vært den største overraskelsen for oss.

I tillegg til å se på vekstpotensialet, er Egmont opptatt av selskaper med sterke ledere.

– Vi vil ha ledere som har visjoner og ikke bare vil ha en rask exit etter noen år, sier Rasmussen.

Når Egmont nå ser fremover, ser de for seg doblet omsetning innen ehandel innen 2025. Hoveddriveren skal være organisk vekst, men også oppkjøp. Oppkjøpene vil derimot ikke lenger stå på egne ben, men heller legges inn under eksisterende ehandelsbedrifter.

Den siste investeringen i nettbutikken AndLight.dk er et godt eksempel på den nye konsolideringsstrategien. Nettbutiken vil bli lagt inn under Royal Design Group.

Å investere utenfor Norden skal derimot ikke være aktuelt. Egmont ønsker heller å hjelpe nordiske ehandelsbedrifter inn på nye markeder.

Commercial on Martech