Mathias Plank fra Yabie (Foto: Yabie)
Breaking news

Omtaler eget selskap som “Izettle på steroider”: Kraftig vekst i omsetning og skrinlagte børsplaner

- Vi har funnet formen og vokser raskt, selv om vi fortsatt er beskjedent små, sier Yabies grunnlegger og administrerende direktør Mathias Plank til DI, som i fjor økte omsetningen med 500 prosent.

Yabie omtaler seg selv som som “Izettle på steroider”. Med Yabie kan butikker kan bruke bedriftens løsning uten maskinvare, blant annet ved å skanne strekkoden til varene med en mobiltelefon.

Egentlig skulle Yabie på børs i disse dager, men de planene er lagt på is. Men det hindrer ikke Yabie i å satse videre. Selskapet har nå fått tilført 160 millioner svenske kroner. Totalt verdsettes selskapet etter emisjonen til 960 millioner svenske kroner.

Investeringsfondet Absolut Unlisted ledet den nye emisjonsrunden som ny investor i selskapet, men også eksisterende investorer som Swedbank, NFT Ventures, Brightly Ventures og SBBs konsernsjef Ilija Batljan er med, skriver DI.

I løpet av de siste månedene har Yabie kjøpt opp fintech-selskapene Infrasec og bookingtjenesten Cliento. Mathias Plank ønsker imidlertid ikke å røpe hvilke typer oppkjøp det ses på nå, men bekrefter at det er to konkrete case det jobbes med.

– Vi bygger et økosystem rundt kjøpmannen der vi ser at de har store behov for flere ulike typer tjenester, fra bookingsystemer i salonger til skreddersydde betalingsløsninger.

Yabie har i dag kunder i hele Norden og har nå også begynt å se på det store tyske markedet der flertallet av alle betalinger fortsatt skjer med kontanter.

I fjor, som var et brutt regnskapsår bestående av ni måneder, omsatte Yabie for 33 millioner svenske kroner med et underskudd på 25 millioner kroner. Akkurat nå ligger selskapet på 120 millioner svenske kroner i rullerende årlig omsetning.

Commercial on Martech