Andereas Friis og Jonas Söderqvist fra Speqta (Foto: Fotomontasje / Pressefoto)
Breaking news

Tech-gründere gir seg – CEO hevder timingen er god

Speqtas grunnleggere Jonas Söderquist og Andereas Friis avslutter sine operative roller, men martech-selskapet blir ikke helt kvitt duoen.

Speqtas to grunnleggere Andereas Friis og Jonas Söderqvist forlater sine operative roller og går ut av konsernledelsen innen utgangen av februar.

Speqta er et børsnotert svensk martech-aselskap. To av deres største satsinger er Bidbrain.com og Shopello Shopping som er henholdsvis et Google Ads-verktøy og en søkemotor for produkter.

Andereas Friis, grunnlegger, styremedlem og Chief Strategy Officer sier følgende i en pressemelding:

– Vi er utrolig stolte over å ha stiftet et selskap som nå Jonas og jeg, ledelsen og styret anser som klare til å stå på egne ben takket være det langsiktige arbeidet som har pågått i flere år for å få inn flere seniorer. ledelse, kompetente medarbeidere og tydelig struktur og rutiner. Vi ser frem til å fortsette å bidra og støtte selskapet som konsulenter, i styrearbeid og engasjerte eiere.

Fredrik Lindros, administrerende direktør i Speqta, takker gründerduoen for innsatsen, samtidig som han mener tidspunktet er godt.

– Speqta er inne i en veldig spennende fase med strategiske endringer. Timingen er god da vi har fantastiske bedriftseiere og nylig ansatt to Data Scientists og en ny CTO. Det føles også trygt at de forblir hos oss som seniorrådgivere. Speqtas sterke finansielle posisjon med en kontantbeholdning på rundt SEK 300 millioner og ingen rentebærende gjeld gir oss et solid grunnlag for å investere i fremtiden.

Commercial on Martech