Fra venstre Mats Lyngstad (CEO, Inzpire.me), Christoffer Døvle (Country Manager Norge, Inzpire.me), Cecilie Eriksrud (påtroppende styreleder) og Marie Mostad (CPO, Inzpire.me). (Foto: Schibsted)
Breaking news

Schibsted blir majoritetseier i norsk influencer marketing-selskap

Schibsted blir majoritetseier i influencer marketing-selskapet Inzpire.me.

– Vi ser et betydelig vekstpotensial i influencer marketing, sier Per Håkon Fasting, SVP Advertising i Schibsted i en pressemelding.

Inzpire.me er et norsk teknologiselskap grunnlagt i 2016 av Marie Mostad og Mats Lyngstad.

Selskapet kobler merkevarer med influencere ved hjelp av teknologi, samtidig som de tilbyr innsikt og ekspertise for å oppnå resultater innen influencer marketing.

Til tross for tøff konkurranse har Inzpire.me fått en sterk tilstedeværelse i Norden. Selskapet samarbeider med kunder og byråer som Hello Fresh, Clas Ohlson, Philips, Yara, Orkla, Dentsu, OMD, Mediacom og TRY.

Nordiske influencer marketing-planer

Schibsted er allerede en aktør i influencer marketing-verdikjeden i Norge, med Max Social AS og sin satsing på Inzpire.me der de har vært på eiersiden siden 2019. Nå øker Schibsted sin eierandel fra 25 til 90 prosent.

Selskapet har som mål å bygge en lønnsom virksomhet innen influencer marketing i Norge og Sverige, med potensiell ekspansjon til Danmark og Finland i fremtiden.

– Dette oppkjøpet kompletterer Schibsteds posisjon innen markedsføring mot unge voksne og drar nytte av den raske veksten innen influencer-markedsføring. Inzpire.me gir oss en solid plattform for å utvikle en skalerbar og vellykket virksomhet i denne kategorien, sier Per Håkon Fasting, SVP Advertising i Schibsted.

– Vi ser et betydelig vekstpotensial i denne kategorien, og med kombinasjonen av vår erfaring innen annonsering og markedsføring og Inzpire.mes ekspertise innen infrastruktur, er vi godt rustet til å delta i den videre utviklingen, sier Fasting.

Gründerne fortsetter

Marie Mostad og Mats Lyngstad fortsetter som henholdsvis administrerende direktør og CPO, mens de beholder en eierandel på 10 prosent.

– Vi har bygget selskapet i syv år og er stolte av det vi har oppnådd så langt. Å ha en langsiktig eier nå gir oss trygghet til å ta Inzpire.me til neste nivå, sier Marie Mostad.

– Vår prioritet fremover vil være å levere et høykvalitetsprodukt til våre kunder, samt å videreutvikle plattformen og etter hvert ekspandere inn i nye markeder, legger Mats Lyngstad til.

Schibsted vil opprettholde Inzpire.me som en selvstendig enhet, og selskapet vil inngå i porteføljen under Schibsted Marketing Services, ledet av Per Håkon Fasting. Cecilie Eriksrud overtar rollen som styreleder i selskapet.

Commercial on Martech