Patrik Settlin (Foto: Litium)
Breaking news

ARR-vekst på 20 prosent i fjor: Nå vil plattform-sjefen satse utenfor Norden

Patrik Settlin mener at Litium-plattformen nå har blitt så god at han ønsker å friste lykken utenfor Norden.

Den svenske ehandelsplattformen Litium økte sine lisensinntekter med 21,2 prosent i løpet av fjorårets siste kvartal. Deres ARR (Annual recurring revenue) økte til 62,2 millioner svenske kroner, drevet av god utvikling hos både nye og eksisterende kunder.

Litiums administrerende direktør er Patrik Settlin. Han var i mange år sentral i oppbygningen av Kompletts satsing i Sverige og Danmark, før han etter hvert forsvant videre til ledende stillinger i Visma og nettbutikken CDON. De siste par årene har Settlin ledet Litium, der han nå ser et marked i kraftig vekst.

– Fremover ser vi fortsatt sterk etterspørsel etter våre løsninger drevet av det pågående skiftet fra ulike fysiske salgskanaler til mer skalerbare forretningsmodeller. Pandemien har gitt en raskt akselerert digitalisering av handelen, men det er fortsatt bare begynnelsen. Jeg er overbevist om at atferdsmønstrene våre har endret seg til det bedre. Endringstrenden var sterk allerede før og har nå økt i styrke, hovedsakelig i vertikaler hvor digitaliseringen av salget ikke har kommet så langt, sier Settlin i en børsmelding.

Klar for å en større satsing med ny plattform

I den ferske børsrapporten fra Litium fremheves ikke bare gode salgstall, men også lanseringen av selskapets nye plattform Litium Commerce Cloud som ble lansert i slutten av september.

– Bevæpnet med en topp moderne plattform, og en ny forretningsmodell som lar oss vokse i takt med våre kunders digitale virksomhet, har vi skapt et veldig sterkt grunnlag for å bygge vår fortsatte vekst på.

Litium-sjefen har åpenbart stor tro på at selskapet vil vokse fremover i Norden, men Settlin antyder at selskapet er klare for å satse mer utenfor sitt hjemmemarked med sin plattform som består av en ehandelsplattform, samt et CMS- og PIM-system.

– Vi vinner jevnlig over globale aktører på hjemmebanen vår, og styrket av dette øker vi vår markedstilstedeværelse i de nordiske landene og utforsker terrenget for ekspansjon utenfor disse grensene. Vi har evnene og verktøyene på plass for å kunne skalere opp Litium til en virkelig verdimaskin på en større arena.

Vekst også i Norge

Også her i Norge er det god stemning. Selskaper som for eksempel Ahoy.no, Lumier og Sunwind bruker nå Litiums ehandelsplattform. I fjor signerte Litium også blant annet Oslo Digital og Maksimer som nye implementasjonspartnere i Norge. De kommer i tillegg til partnere som Columbus og Exsitec.

Hans Audun Sørensen som er country manager for Litium i Norge er godt fornøyd med utviklingen. Han gir mye av æren til økt merkevarekjennskap og den nye plattformen til Litium som Sørensen omtaler som svært moderne.

– Flere og flere norske produsenter, grossister, merkevarer, etailer og retailere viser interesse for Litium på det norske markedet. Vi har virkelig merket at markedet har vært klare for Litium Commerce Cloud med en moderne composable arkitektur, sier Sørensen i en kommentar til Martech24.

Commercial on Martech