Johan Hallenby fra Go North (Pressefoto / Fotomontasje)
Breaking news

Skal kjøpe et Amazon-selskap i uken – nå fyller selskapet på med mer penger for å fortsette kjøpefesten

Det svenske selskapet Go North ble etablert så sent som i desember 2021, men har har allerede gjort seg bemerket i Norden.

Go North er en såkalt FBA-aggregator («fulfillment by Amazon»), det vil si et selskap som kjøper mange ulike merkevare som er tilstede hos Amazon for deretter forsøke å skape synergieffekter.

Gn North kjøper utelukkende selskapenes eiendeler (innmaten) og ikke hele selskapet. For å være aktuell oppkjøpskandidat må merkevarene ha Amazon som sin viktigste salgskanal. De må også være lønnsomme på Amazon og gjerne ha et par års positiv historie og god vekst. De bør også ha gode kundeanmeldelser. Go North anslår selv at det finnes 200 000 slike merker på markedet akkurat nå.

Målet er å slå kloa i ett nytt merke hver uke. Foreløpig har de 11 merkevarer i porteføljen, med alt fra sportsutstyr til kjøkkenutstyr – med opphav fra både Israel, Storbritannia og Estland.

I et intervju med Breakit i januar sa Johan Hallenby at Go North betaler rundt 3 til 5 ganger driftsresultatet.

Hvis selskapet klarer å opprettholde oppkjøpstakten, forventer Go North at de omsetter for 100 millioner svenske kroner i det første regnskapsåret. Målet er å tidoble dette igjen innen tre år med god lønnsomhet.

– Vi satser på å bli Europas neste «enhjørning», sier Johan Hallenby som er administrende direktør i selskapet til DI Digital. En enhjørning er et selskap verdsatt til minst én milliard dollar.

Prosessen med å kjøpe en ny merkevare går normalt veldig raskt siden alle nyervervelser benytter Amazons handelssystem. Fra Go North får tilgang til dataene til sine oppkjøskandidater, tar det maksimalt én måned å gjennomføre et kjøp fra start til slutt. Noen ganger kan prosessen ta så lite som 24 timer.

For å opprettholde den ambisiøse veksten fyller Go North nå opp kassen med 77,5 millioner svenske kroner. Runden ledes av eEquity. I tillegg deltar en rekke svenske navn, inkludert Lena Apler (Collectors gründer, Magnus Emilson (styreleder i NAKD), Anders Hars (e-handelsgründer) mfl, skriver den svenske nettavisen. For å opprettholde kjøpefesten planlegger selskapet også å ta opp et lån på et par hundre millioner kroner før sommeren.

Commercial on Martech