Gründerne Robin Rendahl, John Tengberg og Peter Simon fra Kavall (Foto: Kavall)
Breaking news

Leverer nett-maten din på døren på 10 minutter – nå henter trioen 142 millioner og satser i Norge

Ekspresslevering av dagligvarer bestlt på nett er i ferd med å få sitt gjennombrudd i Norge. Nå melder svenske Kavall seg på i kampen.

Onsdag 21.april lanserer den svenske gründertrioen Robin Rendahl, John Tengberg og Peter Simon sitt ekspress-selskap Kavall i Oslo. Selskapet finnes også i Stockholm, Göteborg og Malmö i Sverige, samt Helsinki og Tampere i Finland.

I Kavalls app kan forbrukere velge blant flere tusen matvarer, hvor leveringen skjer med bud ansatt av Kavall på elsykler fra hyperlokale såkalte “dark stores” som er sentralt plasserte varehus tilpasset rask pakking og levering. Alt skal skje superraskt.

– Å levere dagligvarer på bare 10 minutter var inntil nylig utenkelig, men vi mener det er sånn det skal være, å gi deg det du vil ha når du vil ha det. Ved å tilby dagligvarer av høyeste kvalitet fra produsentene du elsker, revolusjonerer vi dagligvareindustrien gjennom våre egne lokale butikker, én om gangen, reklamerer Kavall på sine nettsider.

I påsken ble det også kjent at Kavall nok en gang har fylt opp kassen. Denne gangen har Bonnier Ventures, Nicoya og de tidigere investerone VNV Global og Inbox Capital sprøytet inn 155 millioner svenske kroner i selskapet – hvilket tilsvarer omtrent 142 millioner norske kroner. Pengene skal brukes til “fortsatt ekspansjon i Norden”, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Med denne finansieringsrunden får vi ikke bare kapital for å få fart på ekspansjonen, i Bonnier Ventures og Nicoya får vi også flere investorer med langsiktig finansiell styrke og strategisk kompetanse som vi verdsetter høyt. Begge har en dyp forståelse av bransjen og vil gi oss enda bedre forutsetninger for å utvikle tjenesten vår og fortsette å ta markedsandeler, sier John Tengberg, administrerende direktør og medgründer i Kavall.

Commercial on Martech