Breaking news

Forbrukertilsynet har fått nok – tre av Norges største nettbutikker risikerer åtte millioner i bøter

Tre av Norges største nettbutikker har fått varsel fra Forbrukertilsynet om at de vil få enorme bøter for å ha jukset med sine førpriser i forbindelse med Black Friday.

Forbrukertilsynet har sendt ut varsel om gebyr for brudd på markedsføringsloven til tre store nettbutikker kosmetikkbransjen. De tre nettbutikker er BliVakker.no, Blush og Coverbrands.

– Vi ser på dette som grove brudd fra aktører som burde kjenne godt til lovverket, sier direktør Trond Rønningen i Forbrukertilsynet i en pressemelding.

BliVakker har fått varsel om at de må betale fire millioner kroner i bøter, mens Coverbrands og Blush slipper unna med to millioner kroner hver. I tillegg blir alle ilagt et såkalt “forbudsvedtak”, noe som betyr at de kan få enda større bøter om samme lovbrudd skjer igjen.

– I utmålingen har vi lagt til grunn prinsippet om at gebyret bør settes så høyt at det ikke skal lønne seg økonomisk å bryte loven, sier Rønningen.

Det som får Forbrukertilsynet til å reagere er ikke bare at de mener at det er snakk om å bruke førpriser som ikke er reelle, men at de tre nettbutikkene også fikk en advarsel etter Black Friday i fjor. I pressemeldingen fra Forbrukertilsynet omtales praksisen som “bevisst og systematisk”.

– Disse aktørene har markedsført produkt med salgspriser som ble sammenliknet med egne førpriser. Dette er ulovlig, dersom selskapet ikke kan legge frem dokumentasjon på at førprisen var reell, sier Rønningen.

Aktørane får fire uker på seg til å svare Forbrukertilsynet, før et endelig vedtak fattes.

Commercial on Martech