Martin Granberg fra Priceindx hjelper flere av Sveriges fremste retailere med deres prisstrategier.
Bli kjent med vår partner

En av Nordens fremste priseksperter flytter til Norge for å hjelpe ehandlere å tjene mer penger

Priceindx er en ledende svensk aktør innen prisovervåking og dynamisk prising i Norden. Nå åpner selskapet avdeling i Norge.

Ansvarlig for den norske satsingen til Priceindx blir Martin Granberg som er selskapets CSO (Chief Strategy Officer).

Granberg regnes som en av Nordens fremste innen prisoptimalisering og jobber allerede med flere selskaper som satser i Norge, inkludert Bygghjemme.no, Outnorth, Bangerhead, Adlibris.no og Homeroom etc.

Martin Granberg ser frem til å få jobbe enda tettere på det norske markedet fra sitt nye norske kontor.

– Det norske markedet er generelt modent og mange bedrifter har investert både i personell og nye systemer på grunn av veksten som kom som et resultat av pandemien.

Samtidig er prisene på det norske markedet generelt sett høyere enn i nabolandet, forteller Granberg. I tiden fremover blir det stadig viktigere å ha kontroll på dine konkurrenter og sette rett pris på varene man selger.

– Mange forhandlere, særlig de med store produktsortiment, har ofte mye å hente på å optimalisere sine priser og se hvilke produkter som kan være mest lønnsomme å ha i sortimentet både fra et marginperspektiv, men også fra et trafikkdrivende perspektiv.

Med økt konkurranse på det norske markedet i tiden fremover, blir prisovervåking og dynamisk prising av varer stadig viktigere, påpeker Granberg.

– En ikke overraskende forskjell du ser mellom Sverige og Norge er at prisbildet generelt er høyere i Norge i detaljhandelen med høyere marginer enn i det svenske markedet, selvfølgelig kan dette variere mellom ulike segmenter. Både i Norge og Sverige har prisene økt betydelig i år. 

Commercial on Martech