(Foto: Power)
Nyhet

Live shopping: – Konseptet er jo ikke helt ulikt gode, gamle TV-shop

På noen få timer solgte POWER elektronikk for over 17 millioner kroner under sitt liveshopping-show med influencer-stjernen Oskar Westerlin i spissen.

– Vi hadde i snitt 10.000 seere, og solgte blant annet ut hundre TV-er på ett minutt. Dette er en enorm suksess for oss, og jeg er ikke i tvil om at dette er en netthandelstrend som er kommet for å bli, sier Anders Nilsen, sjef for POWER Norge.

Fylte Lille Grensen

POWER testet den nye shoppingtrenden under pandemien, og har siden gang fortsatt å utvikle sine direktesendte liveshopping-eventer.

– Vi har lenge ønsket å se nærmere på hvordan vi kan integrere butikkene mer i liveshopping-sendingene, og for første gang sendte vi live fra POWER Lille Grensen. Det viste seg å bli en gigantisk suksess, og det skal vi bygge videre på fremover. Denne gangen fylte vi hele Lille Grensen i Oslo sentrum med mennesker, i tillegg til at titusentalls mennesker fulgte med på sendingene på Facebook og TikTok.

Han forteller at publikumsmagneter som TikTok-stjernene Kaayne og Oskar Westerlin trakk mange publikumere, og at en av de oppmøtte fikk tømme POWER-butikken for varer på to minutter.

– Konseptet er jo ikke helt ulikt gode, gamle TV-shop i måten å vise frem produktene på, men selvsagt tilpasset dagens kanaler og teknologi. Det er underholdning og gode tilbud i ett, og det har virkelig slått an, sier Nilsen.

Slo TikTok-rekord

POWER har også tidligere slått rekorder med konseptet. Under en butikkåpning i Danmark rigget man til Europas største TikTok-show, og oppnådde største antall likes noensinne på et Tiktok-live event med 2,2 millioner likes under sendingen.

Om liveshoppingens fremtid er Nilsen sikker i sin sak. Trenden er kommet for å bli i Norge.

– I Kina står liveshopping for 10 prosent av det totale salget innen ehandel. Det er i ferd med å utvikle seg til en gigantindustri, men så langt har ikke vært europeerne vært like modne for konseptet. Nå føler vi oss frem for å finne en mal som passer det skandinaviske markedet, og vi tror vi er i ferd med å knekke koden, mener Nilsen.

Commercial on Martech