Mathilde Arneberg fra Elkjøp (t.v.) Odas norgessjef Kristin Thornes Woldsdal. (Foto: Oda)
Breaking news

Billig og gratis frakt er en av ehandelens største utfordringer – kan ny allianse være løsningen på problemet?

Dette kan være nøkkelen til en mer bærekraftig hjemlevering for kunden, mener Oda som nå lar andre nettbutikker levere varer sammen med Oda-leveransene.

En rekke av Norges ledende nettbutikker er allerede med. Samlevering er allerede lansert hos Anton Sport og Sprell, mens Elkjøp, Apotek 1 og Lyko kommer til rett over sommeren, opplyser Oda i en pressemelding.

– Med Odas samleveringstjeneste er kostnaden for transport allerede dekket gjennom kjøpet av kundens dagligvarer. Vi kan derfor tilby gratis «haik» for pakken kjøpt på nett hos partnerne, sier Kristin Thornes Woldsdal, daglig leder i Oda Norge.

Schibsted er også med på laget

Dagens netthandelmarked er preget av prisbevisste kunder og hard konkurranse blant nettbutikker og mellom transportaktører. Men hjemleveringen koster flest. Hittil i bransjen har kostnadene blitt dekket inn ved at kunden betaler faktisk kostnad eller at netthandleren subsidierer hele eller deler av kostnaden for å kunne tilby lave fraktpriser. Men kunder ønsker lavest mulig priser, og det kan bli dyrt i lengden for netthandlere å subsidiere fraktkostnaden.

– Med denne løsningen har kunden allerede bestilt hjemlevering av dagligvarer fra Odas butikk. Ved å samlevere pakken man har kjøpt hos andre på nett, vil ekstra utslipp fra pakkelevering gå mot null og ikke gi økt trafikk, sier Thornes Woldsdal.

Også Schibsteds leveringsaktør Helthjem er med på samarbeidet.

– Vi tror på samarbeid og heier på initiativ for å minske miljøbelastningen – og her ser vi et stort potensiale for en stor andel av våre retailkunder. Vi har også som mål å gjøre levering så enkelt som mulig for kundene, og dette er en spennende løsning som jeg tror mange vil få øynene opp for, sier Mattias Sturesson, Head of Home Delivery hos HeltHjem.

Commercial on Martech