(Foto: iStock)
Breaking news

Stor nordisk SMB-plattform for ehandel selges for ukjent sum

Det svenske investeringsselskapet Nordtech kjøper ehandelsplattformen Nordisk e-handel for en ukjent sum.

Hossein Sadr som er gründer av det suksessrike nettbutikkselskapet Rugvista, som selger selskapet Nordic e-handel til Nordtech via eierselskapet Indexon.

Kjøper er Nordtech som eies av Nils Bergman og Pål Hodans som nå sammen har investert i ni selskaper. Nordtech eier allerede ehandelsplattformen Starweb som typisk brukes av mellomstore selskaper som ønsker å selge på nett. Med eierskapet i Nordisk E-handel får de en plattform som primært retter seg mot de minste aktørene på markedet.

– Nordisk e-handel er ikke et oppkjøp vi ville ha inngått alene, men det vil være interessant som et tillegg til Starweb. Dette er to selskaper med mange kontaktpunkter som vil kunne dra stor nytte av hverandres kompetanse, dette er to selskaper som begge holder til i Malmö og som virkelig har spurt etter hverandre, sier Nils Bergman til Breakit.

Etter fusjonen vil de to selskapene ha en samlet omsetning på cirka 35 millioner svenske kroner med en EBITDA-margin på rundt 20 prosent, hevder den svenske nettavisen.

– Det er en bransje med ganske mange konkurrenter, mange små konkurrenter. Jeg tror at det er større muligheter innen e-handel gjennom denne felles satsingen, sier Bergman.

Han nevner selv ingen spesielle konkurrenter, men typiske konkurrenter til Nordisk E-handel i Sverige er Quickbutik som er svenskenes svar på Mystore og 24Nettbutikk. Den kanadiske netthandelsplattformen Shopify og amerikanske Woocommerce har også fått en sterk posisjon hos mindre svenske ehandlere.

Commercial on Martech