Hélène Barnekow (Foto: Microsoft)
Breaking news

Avtroppende Microsoft-sjef går inn i ledelsen i nordisk utfordrer til Salesforce, SAP og Adobe

Lojalitetsprogrammene og kundeklubbene blir stadig viktigere for nordisk næringsliv. Nå gjør to av de største tech-selskapene endringer i ledelsen.

Voyado har i løpet av de siste årene tatt en solid posisjon i det nordiske markedet blant selskaper som ønsker å bygge kundeklubber og lojalitetsprogramer.

Voyado omtaler seg selv som en Customer Experience Platform. Det svenske selskapet spesialiserer seg på å administrere kundedata og hjelper forhandlere identifisere sine mest lojale kunder, se trender i kjøpsatferd og tilpasse tilbud deretter hva kundene er interessert i. Selskapet har de siste årene blitt meget populære blant nordiske retailere og har blant annet Power, Kicks, Rusta, XXL, Bergans, Nille og Møbelringen på kundelisten.

Microsoft-sjefen inn i styret

På slutten av fjoråret kunngjorde Voyado at de utvider sine driften gjennom oppkjøpet av det svenske tech-selskapet Apptus. De to aktørene ønsker nå sammen å tilby et kostnadseffektivt alternativ til store globale aktører og trekker selv frem Salesforce, SAP og Adobe som sine fremste konkurrenter.

For å styrke ledelsen henter Voyado nå inn Hélène Barnekow inn som nytt styremedlem. Barnekow som har vært administrende direktør i Microsoft Sverige de siste tre årene og tidligere har hatt ledende posisjoner i Sony Ericsson og Telia.

Barnekow offentliggjorde for få dager siden at hun gir seg i Microsoft for å starte opp byrået Ascension.

– Voyados plattform er viktig for bransjen som helhet – de gir detaljbedrifter sjansen til det eie og handle på egne kundedata og dermed unngå å bli slukt av store giganter med svært brede løsninger. Verden vår er mye mer volatil enn den har vært før og vi må bygge kapasiteter som kan håndtere dette. Der er Voyado en åpenbare partner og de har en viktig rolle i omstillingen som nå pågår og som tidligere har vært teknisk umulig, sier Hélène Barnekow.

Johan Bäckarlin, administrerende direktør i Voyado, ser frem til å få Barnekow inn i styret i selskapet som så sent som i mai i fjor fikk Verdane som medeier.

– Vi er stolte og ekstremt takknemlige for at Hélène har takket ja til å være en del av vårt reise fremover. For meg er hennes måte å se på ledelse og virkningen av ledelse vekst en stor inspirasjon. Sammen skal vi skape og utvikle nye stjerner og team i organisasjonen.

Også Awardit gjør endringer i toppen

Meldingen om at Hélène Barnekow blir en del av Voyado-styret, kommer få dager etter at det ble kjent at Erik Grohman går inn som ny administrerende direktør svenske Awardit.

Awardit har blant annet jobbet med selskaper som SAS EuroBonus Shop, Klarna og Mastercard med mål om styrke deres kunderelasjoner.

Erik Grohman etterfølger i mars Niklas Lundqvist som er grunnlegger og har vært administrerende direktør siden selskapet ble startet, med unntak av av kortere periode, og som nå går inn i en rolle hvor han kan sette større fokus på oppkjøp og forretningsutvikling.

Erik Grohman kommer nærmest EssilorLuxottica hvor han er ansvarlig for de uavhengige nettselskapene for både europeiske, søramerikanske og indiske markeder. Hans kunnskap om nettvirksomhet og hans internasjonale ledererfaring gjør ham meget godt egnet som administrerende direktør i Awardit i neste steg, mener Samir Taha, styreleder i Awardit.

– Nå tar vi neste steg i vår utviklingsreise og da passer det perfekt at Erik Grohman med sin internasjonale erfaring, sin brede kommersielle kompetanse og evne til å bygge og lede en større organisasjon overtar det operative roret. Samtidig er det føler seg trygg på at Niklas Lundqvist forblir både i styret og gjennom en operativ rolle som sikrer et fortsatt fokus på oppkjøp og forretningsutvikling for Awardi, sier Samir Taha, styreleder i Awardit i en pressemelding.

Commercial on Martech