Lyko i Karl Johans gate i Oslo (Foto: Martech 24)
Podcast

Kosmetikk-kjedens sjel ligger i god kundeservice

En viktig del av kosmetikkselskapet Lyko sin fantastiske vekstreise handlet om ønsket om å skape en wow-følelse hos kundene. Hos Lyko får hver ansatt en spesiell wow-penger for å skape glede blant kundene.

Og selv om kunden ikke alltid har rett, får Lyko kunden til å tro det.

Under kundeservicen ligger også Lykos ambisiøse satsing på å bygge et levende og vennlig fellesskap rundt skjønnheten Lyko Social. Og kundeservice er også brohodet for Lyko-familien på utenlandske satsinger.

I denne delen besøker programleder Urban Lindstedt Lyko for å snakke med Elin Trapp, leder for kundeservice i Lyko og Tony Andersson, ansvarlig for Lyko Social.

Lyko sin kundeservice er ansvarlig for kundesupport, lage innhold til butikken og drifte Lyko Social. I tillegg er en lokal kundeservice-avdeling det første som etableres før en lansering i et nytt marked. Lyko ville aldri outsourcet sin kundeservice, som i aller høyeste grad bærer på bedriftskulturen. En bedriftskultur som er gjennomsyret av åpenhet, tilhørighet, frie tøyler og tillatelse til å gjøre feil.

Lykos kundekommunikasjon skal alltid være preget av den enkelte kundeservicemedarbeider og Lyko oppfordrer til personlig språkbruk, gjerne krydret med emojis.

Lyko Group selger til henholdsvis Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Østerrike og Polen og Nederland. Den svenske virksomheten står for om lag 70 prosent av selskapets inntekter.

Commercial on Martech