(Foto: iStock)
Breaking news

Den offentlige etaten dropper Google Analytics – mener risikoen er for stor

I stadig flere land blir Google Analytics i praksis ulovlig å bruke. I Norge har Datatilsynet ikke fattet noe vedtak, men allerede nå varsler NAV at de faser ut "GA".

NAV fjerner kildekoden som samler inn data til Google Analytics over alt på egne nettsider, opplyser NAV i bloggposten NAV faser ut Google Analytics som webanalyse- og måleverktøy.

NAV antyder at de muligens vil gjøre uttrekk av historiske data på aggregert nivå før de avslutter helt.

På sin blogg skriver de to bidragsyterne Eilif Johansen og Ståle Kjone fra NAV følgende:

– Vi vil fortsette å bruke målingsverktøyet Amplitude, sammen med en egenutviklet proxy for enda bedre anonymisering. Dette verktøyet har mye overlappende funksjonalitet med Google Analytics, og i tillegg lar det oss ivareta personvernet for brukerne våre på en betydelig bedre måte. Videre vil vi fortsette å jobbe for å ytterligere imøtekomme de behovene vi har for målinger i dag samtidig som vi ivaretar personvernet.

At dataene om NAVs brukere havner i USA er ikke ønskelig, skriver de to NAV-representantene.

– Google Analytics samler informasjon om brukers aktiviteter, lokasjon, nettleser og enhetstype.
Det er en viss sannsynlighet for at måledata fra Google Analytics kan kobles til person (bruker), og at personidentifiserende måledata kan kobles til data fra andre Google-tjenester som bruker benytter.
Alle måledata som samles av Google Analytics lagres (behandles) i USA, og det er ulovlig å overføre personopplysninger til USA (uten ekstra sikringstiltak)

Commercial on Martech