Oliver Edholm (Pressefoto)
Breaking news

Svenske vidunderbarnet Oliver (19) henter 155 millioner til personaliseringsmotor

Oliver Edholm sitt eventyr fortsetter. Unggutten henter 155 millioner svenske kroner til sin AI-motor.

Oliver Edholm har fått mye oppmerksomhet i Norden etter lanseringen av personaliseringsmotoren Depict.ai i 2019. Den gangen var Edholm kun 17 år, noe som selvsagt ble lagt merke til.

Og oppmerksomheten ble ikke mindre da Edholm i fjor fikk et et stipend på nesten én million kroner. Betingelsen var at han avsluttet skolegangen og fokusert alt på Depict.ai.

Nå har Edholm blitt “hele” 19 år, men fortsetter å stjele overskrifter.

Vil gi ehandlere Amazon-teknologi

I dag melder selskapet Depict.ai som Oliver Edholm stiftet sammen med Anton Osika, at de har gjennomført en kapitalforhøyning og fått tilført ca 155 millioner svenske kroner. Investeringsrunden ble ledet av amerikanske Tiger Global. I tillegg deltok tunge aktører som EQT Ventures, Initialized Capital og Y Combinator.

– Så langt har fordelene med AI vært forbeholdt ehandelsgiganter, men vi er her for å endre det. Vi starter med å gi ehandlere AI-teknologien de trenger for å levere en kundeopplevelse i verdensklasse. Ambisjonen vår er å gi ehandlere all AI-infrastrukturen de trenger for å nå samme nivå som for eksempel Amazon, slik at de kan fokusere på å glede kundene sine med fantastiske produkter i stedet for å bekymre seg for teknologien, sier Oliver Edholm som også er administrerende direktør i en pressemelding.

Ifølge Depict.ai øker ehandlere som bruker deres personaliseringsmotor salget med 4-6 prosent.

Ingen historiske salgsdata

John Curtius, partner i Tiger Global, som ledet den nye finansieringsrunden er godt fornøyd med å ha sikret seg noen andeler i selskapet til duoen Edholm og Osika.

– Depict.ai sin AI-baserte produktanbefalingsplattform krever ingen historiske salgsdata og gjør det mulig for ehandlere i alle størrelser å levere anbefalinger av høy kvalitet, en viktig driver for økte inntekter. Vi tror at Depict.ai sin teknologi kan bli ledende på dette feltet, og vi er glade for å jobbe med Oliver og teamet hans mens de fortsetter å ekspandere inn i nye markeder.

Commercial on Martech