Steve Celius fra Optimizely (Foto: Optimizely)
Pressemelding fra partner

– Den som skal velge CMS i dag, må tenke helhetlig og langsiktig

De siste årene har det vært mye snakk om CMS er “headless” eller ikke. Nå er det på tide å utvide fokuset, mener ekspert.

I dag er i praksis alle CMS “headless”. Det er ikke lenger i seg selv noe som skiller et CMS fra de øvrige på markedet.  

For den som skal velge CMS i dag, må man tenke helhetlig og langsiktig, sier Steve Celius, Country manager for Optimizely i Norge.

– Det handler ikke lenger om headless eller ikke. Alle CMS er headless. Det handler om plattform, langsiktighet, kompetanse, sikkerhet og valg av riktig teknologi for å løse behov nå og i fremtiden. Valg som tas på teknologi nå, er valg kunden skal leve med i mange år fremover.

Sikkerhet blir stadig viktigere

Celius får støtte av Forrester sin Wave-rapport for CMS som ble sluppet for kort tid siden. Der fremkommer det tydelig at sikkerhetsaspektet har blitt sentralt ved valg av CMS.

Optimizely-sjefen oppfordrer norske selskaper til å ha et lang tidshorisont når de velger teknologi. 

– Markedsutviklingen koblet med økende grad av ondsinnede angrep på kritisk infrastruktur (DDoS angrep) gjør at konsulenter og kunder bør søke etter teknologier og tjenester som ikke bare løser funksjonelle behov, men også har systemer, rutiner og prosesser for håndtering av drift og forvaltning og som tenker langsiktig. 

Helt til topps

Optimizely hjelper i dag mer enn 10 000 virksomheter, inkludert H&M, Bama, Jotun, PayPal, Zoom, Lyko og Coop med å øke kundens livstidsverdi, forbedre konvertering og bredde sortimentet.

I rapporten blir Optimizely vurdert som en “Leader” i konkurranse med flere titalls andre CMS fra hele verden. Kun tre selskaper har fått denne merkelappen.

– Som eneste aktør med stor tilstedeværelse i Norge er dette en stor anerkjennelse, jubler Celius. 

Rapporten understreker fortsatt viktigheten av CMS’ets rolle i å skape digitale opplevelser. 

Det er spesielt et utdraget fra Forrester-rapporten som Optimizely-sjefen har trykket til sitt hjerte.

“CMSes have moved beyond their last era of radical transformation — “headless” (API-based) experience delivery: All 32 CMSes evaluated in Forrester’s Content Management Systems Landscape, Q2 2023 report have headless capabilities. CMSes are leading innovations in digital experience technology, and the CMS is the central aggregator of digital experiences”. 

– Som leder i det norske markedet er dette noe vi har vært opptatt av i mange år, og understreker hvor viktig det er med et fleksibelt og tilpasningsdyktig CMS med stor tilhengerskare og god tilgang på kompetanse, avslutter Celius.

Commercial on Martech