Ole Johan og Marita W. Bredland opplever kraftig vekst til tross for et stort antall store konkurrenter.
Reportasje

Trosser tøff konkurranse: – Det viktigste er at vi yter det lille ekstra

Nettbutikken Mimmis omsatte i fjor for over 65 millioner kroner. Nærhet til kundene trekkes frem som viktigste suksessfaktor.

Markedet for leker og barneklær er preget av tøff konkurranse, men det har ikke stoppet gründerparet Ole Johan og Marita W. Bredland. 

I fjor økte nettbutikken Mimmis.no omsetningen med 35 prosent sammenliknet med året før. Totalt endte salget på vel 65 millioner kroner, med et driftsresultat på nærmere 3,5 million kroner. 

Ole Johan W. Bredland er tydelig på hva som er hemmeligheten bak suksessen.

– Det viktigste er at vi yter det lille ekstram, er personlige og legger sjel i det. Vi er veldig opptatt forhøyet kundeopplevelse og vil gjerne overlevere. Står det for eksempel at vi skal levere pakken i morgen, vil vi helst levere i dag.

– Vi ønsker å være produkteksperter

Bredland trekker også frem et riktig produktsortiment som en viktig del av suksessen. I tillegg til globale merkevarer som Ergobaby og Philips Avent, har Mimmis.no tatt inn en rekke lokale leverandører av barneklær og barneutstyr  inkludert BeSafe, Gullkorn og Sagababy.

– Vi ønsker å være produkteksperter og da må vi våge å ta inn nye produkter og merkevarer før de har blitt bestselgere. Det viktigste er at produktene er av god kvalitet og er riktige for våre kunder.

Med nærhet til kundene og et ønske om å være bransjens produktekspert, satser Mimmis.no også mye på produktomtaler.

– Det er viktig å lytte til kundene om man ønsker å vokse. Særlig de negative tilbakemeldingene er viktige. Det hender at vi fjerner produkter fra sortimentet basert på kundenes feedback, men som regel holder det å endre litt på produkttekster eller bilder slik at produktinformasjonen harmonerer mest mulig med virkeligheten.

I tillegg til å samle inn kundenes erfaring med produktene, måler Mimmis.no også den totale serviceopplevelsen. For tiden er den på 4.4 av 5, noe Bredland er svært godt fornøyd med.

– Vi ser på oss selv som en liten nettbutikk og tar oss av hver eneste kunde, hver eneste dag. At kundene setter pris på dette, gjør meg stolt og takknemlig overfor våre kunder, men også de ansatte og våre leverandører.

Levering samme dag

Forbedringer av logistikken er et annet tema som opptar Mimmis-gründeren.

– Det vi jobber mye med i disse dager er levering samme dag. Vi tilbyr det allerede i store deler av Norge, men vil ønsker å bli enda bedre. Utfordringen er at vi selger en del krevende produkter med tanke på logistikk, slik som barnevogner og bilstoler.

Selve nettbutikken vil trolig også snart få en visuell oppgradering. Plattformen er egenutviklet basert på nopCommerce. Klarna er valgt som betalingsløsning og Logistra leverer EDI-løsningen. I tillegg brukes Lipscore for å samle inn kundeinnsikt. Ellers er det meste egenutviklet. 

Når det skal gjøres visuelle eller tekniske endringer, tar Mimmis-gründeren gjerne en kikk utenfor Norges grenser for å få inspirasjon.

– Det er veldig gøy når man ser noen som gjør noe som skaper en wow-faktor. Det er alltid noe å lære i jakten på den perfekte kundeopplevelsen, smiler Bredland.

Commercial on Martech