Alexis Priftis fra Instabox og Henrik Gerner-Mathisen fra Porterbuddy. (Foto: Instabox)
Breaking news

Begge har gjort stor suksess innen ehandelslogistikk – nå slår de seg sammen

Svenske Instabox gjør suksess med sine pakkeskap, mens Porterbuddy opplever stor etterspørsel etter superrask hjemlevering. Nå går de sammen.

Oppkjøpet legger grunnlaget for videre høy vekst og et unikt tjenestetilbud til retailere og forbrukere. Samlet vil de nå tilby Instabox sine ledende leveringsskap og Porterbuddys hjemleveringskonsept i alle markeder.

Porterbuddy-eier Verdane vil investere ytterligere kapital i Instabox og blir med videre som en av hovedaksjonærene i Instabox.

Svenske Instabox hadde i fjor en omsetningsvekst på over 700 millioner svenske kroner, som er nært en tredobling sett mot 2020. Instabox har vokst organisk, samt gjennom oppkjøp som av nederlandske Red je Pakketje og har planer om å utvide til Tyskland. Oppkjøpet av Porterbuddy, og påfølgende større markedsandeler i Norge, er en annen viktig vekstdriver som vil styrke selskapets hjemleveringstilbud.

– Vi har vært på utkikk etter nye måter å styrke konkurransefortrinnet og markedsandelene våre på. Instabox er en fantastisk partner med komplementære løsninger og tjenester som vil gi oss en solid plattform for internasjonal ekspansjon av konseptet. Vi er særlig imponert over Instabox sine ansatte, posisjonen som markedsleder i Sverige og den teknologidrevne høye veksten. Vi tror det nå er duket for en nordisk markedsleder og et unikt produkt- og tjenestetilbud som vil komme retailere og forbrukere til gode i alle våre felles markeder, sier Henrik Gerner-Mathisen, administrerende direktør og gründer av Porterbuddy i en pressemelding.

Det norske teknologiselskapet Porterbuddy ble lansert i 2017 og etter hvert blitt en viktig aktør for norske ehandlere. Selskapet har blitt en stor utfordrer innen samme-dag-levering i Norge og dekker rundt 60 prosent av det norske markedet. Porterbuddy leverer i Stor-Oslo, Vestfold, Østfold, så vel som langs kysten fra Kristiansand til Stavanger, Bergen og Trondheim. Det er også konkrete planer om videre vekst i Norge. Porterbuddy leverer varer fra populære nettbutikker som Varner, Jollyroom, Komplett og Farmasiet. Instabox kundeportefølje består blant annet av kjente merkevarer som Blush.no, Boozt, og Lyko.

– Vi har fulgte Porterbuddy over tid og er imponert over servicenivået og selskapets innovative tilnærming til levering – spesielt selskapets avanserte hjemleveringsteknologi i Norden. Jeg er spesielt imponert over selskapets 4,9 av 5,0 i kunderating som beviser at de er like opphengte i god kundeservice som vi er, samt selskapets teknologiplattform, som jeg mener er en av de sterkeste der ut. Vi kunne ikke vært mer spent på å slå oss sammen med Porterbuddy, og vil fortsette å utvide i nye markeder, sier Alexis Priftis, administrerende direktør og grunnlegger av Instabox.

Commercial on Martech