Henrik Johannessen-og Jesper Tilsted Brok fra Tjommi (Foto: Pressefoto)
Nyhet

Norskdansk rabatt-app skulle bli enhjørning i januar – nå er de konkurs

Gründerne av appen Tjommi hadde store ambisjoner og snakket om enhjørning-drømmer i januar. Nå er drømmen knust.

– Jeg flytter nå til London for å hente en stor funding-runde. Jeg er totalt overbevist om at Tjommi blir Norges neste enhjørning, sa Henrik Johannessen (26), gründer og daglig leder i Tjommi til Finansavisen i januar.

I juni 2022 ble det kjent at gründerne i Tjommi hadde hentet 11 millioner kroner i frisk kapital. Blant investorene var Strawberry Capital AS, eid av Petter Stordalen.

Ved starten av 2023 skulle selskapet på nytt hente penger. Da var planen å hente 50 millioner kroner til en verdsetting av selskapet på rundt 250 millioner kroner, noe som var en firedobling fra forrige emisjon.

Slik gikk det ikke. Styret i Tjommi har vedtatt å slå selskapet konkurs.

Konseptet til Tjommi-appen var å saumfare nettet for å finne prisendringer. Ideen var at kunden skulle få prisdifferansen, fratrukket 25 prosent finnerlønn til Tjommi.

Nå er det derimot klart at det danske morselskapet har forsøkt å finne løsninger på en akutt mangel på finansiering siden februar 2023, uten suksess, opplyser bobestyrer i det norske selskapet, Atle Birkeland, til Shifter.\

Skiftesamlingen er berammet til 25. juli i den danske skifteretten, mens den i Norge er satt til 14. september i Hordaland Tingrett.

Commercial on Martech