Fredrik Lindros fra Speqta og Gustav Westman fra Brightbid (Pressefoto fra Brightbid)
Breaking news

Adtech-rakett slår seg sammen med Speqta og går på børs

Speqta kjøper Brightbid, men i praksis er det nå Brightbid som styrer showet.

Speqta som satser på digital markedsføring, har hatt en ganske anonym tilværelse på juniorlisten First North i Stockholm. Speqta har de siste årene solgt en stor del av virksomheten, men nå skjer det mye.

Specqta kjøper opp Brightbid, som er aktiv innen søkeannonsering.

Hele kjøpesummen består av aksjer i Speqta. Dermed vil dagens eiere av Brightbid, det vil si selgerne i handelen, eie cirka 72 prosent av Speqta når alt er klart. Brightbid er verdsatt til cirka 260 millioner svenske kroner i avtalen.

BrightBid ble grunnlagt i 2020. BrightBid, som har kontorer i fire land, hadde i mars 2023 en såkalt Contracted Annual Recurring Revenue1 (“cARR”) på omtrent 46 millioner svenske kroner. I løpet av andre kvartal i år har selskapet vokst ytterligere og hadde ved utgangen av mai en cARR på ca 52 millioner kroner.

Speqta har en rekke store investorer inkludert Swedbank Robur og er også eier av Bidbrain.com; et AI-basert SaaS-selskap fokusert på markedsføring for e-handel og detaljhandel.

Kombinasjonen av BrightBids innovative AI Adtech-løsninger og Speqtas sterke finansielle posisjon og internasjonale tilstedeværelse forventes å se at fusjonen øker de årlige inntektene til begge selskapene betydelig, heter det i en nyhet publisert på Brightbids nettsider.

Commercial on Martech