Viktor Wrede (Foto: Scrive)
Breaking news

Omsatte digitale signaturer for to hundre millioner kroner – men Viktor Wrede kvier seg for å ansette flere

Scrive økte lisensinntektene med 70 prosent i fjor. Likevel er Scrive-sjefen Viktor Wrede forsiktig med å ansette flere.

Ved utgangen av fjoråret har hadde Scrive en ARR (annual recurring revenue) på 200 millioner kroner, noe som var en oppgang på 70 prosent fra året før.

Mange lesere har nok vært borti Scrive og deres løsning for esignaturer og identifisering. Et markedet de deler med internasjonale aktører som Adobe, Docusign og HelloSign, samt en rekke nordiske aktører, inkludert Penneo, GetAccept, Contractbook, Signicat og Oneflow. En annen aktør som må nevnes er danske Esignatur som Scrive kjøpte i fjor sommer.

– Veksten i bransjen er eksplosiv, fordi det nå er et skifte fra papir til digitalt. Og du vil sikre deg den første avtalen. For når en kunde først har valgt leverandør, er det en stickiness. Det krever mer å bytte leverandør enn å velge for første gang. Og så lenge prisen ikke er skamløs, og man leverer etter kundens forventninger, er det egentlig få grunner til å bytte, sier Scrives administrende direktør Viktor Wrede til Breakit.

Ved starten av pandemien for to år siden jobbet det 75 personer i selskapet. Nå er det cirka 225 ansatte på lønningslisten.

Wrede anslår at det i år vil bli ansatt ytterligere 50-60 personer, særlig innen salg, hvilket utvilsomt er mindre enn mange andre martech-selskaper med liknende vekstrate og omsetning.

– Vi ser hvordan spisskompetanse fremfor alt øker kraftig i kostnader. Det er litt derfor vi bremser rekrutteringstakten vår. Det er viktig å finne de rette personene, fremfor mange, sier han.

Ifølge Breakit har Scrive lagt en treårsplan som avsluttes ved utgangen av 2024.

– Vi ønsker å fortsette å vokse sterkt i 2022. Ambisjonen er å på sikt bli den ledende aktøren i Europa. Vi ønsker å nå 500 millioner svenske kroner i periodiske inntekter, sier Viktor Wrede.

Commercial on Martech