Roger Haugland og Marie Wagle fra Retailhub (Foto: Retailhub)
Breaking news

Flere kjente personer investerer i ny norsk ehandelsplattform

Retailhub har gjennomført sin første emisjon og hentet fem millioner kroner fra 15 investorer.

Norske Retailhub har utviklet en ehandelsplattform som skal gjøre det enklere for lokale fysiske butikker å få sin egen nettbutikk og faktisk tjene penger på nettsalget.

– Selv i dag er de færreste fysiske butikker på nett, rett og slett fordi det tar for mye tid og det gir for lite salg med de tradisjonelle nettbutikkplattformene, sier gründer og daglig leder Roger Haugland i Retailhub i en pressemelding.

Retailhub hevder at de i dag har nesten 100 aktive kunder, herunder mindre kjeder og enkeltstående butikker.

Kjente navn i aksjeeierboken

I en emisjon har selskapet nå hentet fem millioner kroner i frisk kapital. I emisjonen deltok totalt 15 investorer, inkludert Simula Innovation og en meget erfaren trio:

  • Thomas Falck (Sølen AS) – Ledererfaring fra bl.a. Cognite og en rekke martech-selskaper.
  • Pål Wibe (Nordkronen II AS) – Ledererfaring fra bl.a. Nille, Europris, Oda og XXL.
  • Christian Printzell Halvorsen (Tankeverket AS) – Ledererfaring fra en rekke posisjoner i Schibsted og Finn, samt Cxense.

Ser mot Europa

Retailhubs verdiforslag er at butikkene skal slippe nesten alt det tidkrevende arbeidet med produktkatalogen. Systemet kobler seg på butikkens POS-system og henter automatisk bilder og produktbeskrivelser fra leverandørenes bildebanker. Gjennom løsningen får butikkene også tilgang til flere markedsføringsløsninger.

Til nå har selskapet vært finansiert med oppstartslån fra Innovasjon Norge og egne midler. Den friske kapitalen skal brukes til å styrke organisasjonen slik at selskapet kan skalere raskere i Norge og ekspandere internasjonalt “så snart som mulig”, opplyser selskapet.

– Vi ser et enormt potensial i å tilby vår skreddersydde løsning til fysiske butikker over hele Europa, sier Haugland.

Commercial on Martech