eEquity kjøper Prisjakt fra Schibsted: – Har hatt øynene på selskapet i lang tid
Schibsted selger prisplattformen til investeringsselskapet eEquity. Oppkjøpet markerer eEquitys retur til prissammenligningsmarkedet som de kjenner godt.
Det svenske investeringsselskapet eEquity har inngått avtale om å kjøpe Prisjakt Sverige AB fra Schibsted Marketplaces.
Transaksjonen, som etter planen skal fullføres i juni 2025, markerer et comeback for eEquity i et marked selskapet tidligere har hatt stor suksess i.
– Vi kjenner denne bransjen svært godt og ser en tydelig mulighet til å bygge videre på det Prisjakt allerede gjør eksepsjonelt bra, sier Magnus Wiberg, Managing Partner i eEquity.
eEquity var blant annet investor i Pricerunner, som i 2020 ble solgt til Klarna til en verdi nesten 20 ganger høyere enn da eEquity gikk inn. Nå håper selskapet å gjenta suksessen.
Sterke tall og ny teknologi
Prisjakt er en ledende nordisk plattform for prissammenligning og produktinformasjon, og har i over 20 år hjulpet forbrukere med å ta bedre kjøpsbeslutninger. Plattformen har over 6 millioner produkter, 230 millioner priser og mer enn 70 000 merkevarer i sitt system.
Selskapet hadde en omsetning på 440 millioner svenske kroner de siste tolv månedene, med en EBITDA på 120 millioner – en margin på 27 prosent. Bare i første kvartal 2025 vokste inntektene med over 20 prosent.
– Prisjakt er godt posisjonert for sin neste vekstfase. Med høy trafikk, lojale brukere og dyp datadekning ser vi stort potensial i å effektivisere driften ytterligere og utvide til nye produktkategorier og brukerstrømmer, sier Wiberg.
Multippel under fire
Transaksjonen skjer til en EBITDA-multippel på under 4,0x. Prislappen er med andre ord rundt en halv milliard svenske kroner – en attraktiv prising, ifølge eEquity.
Oppkjøpet passer godt med eEquitys investeringsstrategi, som er å satse på lønnsomme, datadrevne forbrukertjenester med tydelig skaleringspotensial.
Oppkjøpet kommer samtidig som markedslandskapet er i endring. Klarna har besluttet å avvikle Prisguiden i Norge, noe som kan åpne for økt trafikk og vekst for Prisjakt i regionen.
Samtidig stilles det nå spørsmål ved hvor transparent Googles prisvisninger faktisk er – noe som kan styrke behovet for uavhengige og pålitelige prissammenligningstjenester, skriver eEquity i sin pressemelding.
I tillegg pågår det en EU-rettslig milliardsak mot Google, der Prisjakt – i likhet med tidligere porteføljeselskap Pricerunner – potensielt kan få kompensasjon for konkurransehemmende praksis.