Stein-Viggo Grenersen (FotoO Optimizely)
Pressemelding

Google-nedleggelse er en gavepakke til nordisk tech-gigant

Google Optimize, inkludert deres betalte 360-versjon, legges ned innen kort tid.

Dette betyr at mange selskaper som gjør A/B-testing må velge noe annet og det raskt. 

Nå melder Optimizely at de har inngått et samarbeid med Google om en integrasjon mellom Optimizely Web Experimentation og Google Analytics 4 (GA4).

– Vi blir av Google selv trukket frem som én av tre løsninger kunder bør vurdere og vi er de eneste med tilstedeværelse i Norge, sier Stein-Viggo Grenersen fra Optimizely Norge til Martech24. 

Foruten Optimizely, har også amerikanske AB Tasty og indiske VWO kommet gjennom Googles nåløye.

Optimizely, som er en sammenslåing av amerikanske Optimizely og svenske Episerver, har for lengst blitt en global tech-leverandør, men de har fortsatt en veldig sterk posisjon i Norge og resten av Norden.

– Eksperimentering og testing får stadig større oppmerksomhet hos dyktige webredaktører og nettbutikksjefer. Vi ser trenden tydelig også her i Norden. Samtidig er det strekk i laget. Noen har kommet veldig langt og noen har så vidt begynt, fortsetter Grenersen.

Optimizelys plattform for webeksperimentering leverte ifølge deres tall i fjor vel 1,8 millioner eksperimenter som igjen bidro til 1 milliard dollar i ekstra inntekter for deres kunder. 

– Vi kunne ikke vært lykkeligere over å bli valgt av Google til å samarbeide om integrasjoner for GA4, og bringe partnerskapet vårt med Google til nye høyder, sier Alex Atzberger, administrerende direktør i Optimizely i en pressemelding.

Commercial on Martech