Mathias Ekström (Foto: Netthandelstrender)
Podcast

Slik ble Care of Carl Norges beste nettbutikk

Samtidig som hele motehandelen sliter, fortsetter Care of Carl å vokse med lønnsomhet.

Hemmeligheten ligger i det nøye utvalgte sortimentet innenfor et premiumsegment, kombinert med en fantastisk kundereise og kundeservice.

Care of Carl ble nylig kåret til Norges beste nettbutikk. E-handelsjuryen trakk blant annet frem den fantastiske kundeservicen de tilbyr. Og selv om Care of Carl er et svensk selskap, blir de norske kundene ivaretatt av nordmenn. Det handler om ansatte som alltid ønsker å gjøre det lille ekstra for kundene.

I denne episoden av podkasten Netthandelstrender snakker programlederen Urban Lindstedt med Mathias Ekström, adm. dir. i Care of Carl, som er en av de mest suksessrike herrebutikkene på nettet i Norden. Tidligere har Mathias jobbet som CMO i Ellos Group.

Care of Carl ble kåret til årets beste nettbutikk i kategorien omsetning mellom 50 og 100 millioner kroner. Begrunnelsen var: «Care of Carl har klart å bygge en merkevare som leverer kvalitet og service. De har lynrask levering og fantastisk kundeservice. De gir sine kunder en eksklusiv følelse som bevares hele veien”

Care of Carl har en klar idé om å hjelpe sine kunder med å finne sin stil i premiumsegmentet. Alle plaggene er nøye utvalgt for å passe inn i Care of Carls spesifikke sortiment. Snart lanserer de en stilguide der kundene svarer på noen spørsmål om hvilken klesstil de liker. Etter undersøkelsen vil et personlig tilpasset sortiment bli presentert til kundene.

Herremotebutikken Care of Carl har akkurat passert 400 millioner kr i rullende omsetning de siste 12 månedene. Og dette med god lønnsomhet. Care of Carl ble grunnlagt i svenske Borås i 2010. Forretningsideen gikk ut på å gjøre herreklær av høy kvalitet tilgjengelig på nettet. Virksomheten har vokst organisk siden starten, og i dag har de over 80 ansatte og en omsetning på over 400 millioner kr i 2022. Care of Carl selger til Norden og Tyskland og har vært delaktige i hele det europeiske markedet siden høsten 2021.

Commercial on Martech