Mikkel Drucker fra Netigate (Pressefoto)
Breaking news

Første store martech-avtale etter sommerferien: Leverandør av survey-tech får nye eiere

En av sommerens dårligst bevarte hemmeligheter er at svenske Netigate skulle få nye eiere. Nå er katta ute av sekken og nytt VC-selskap på plass.

Det svenske selskapet Netigate har blitt en betydelig leverandør av teknologi for å gjennomføre markeds- og medarbeiderundersøkelser. De har blant annet Uber, Circle K og Obos på kundelisten.

I 2021 omsatte Netigate for 146 millioner svenske kroner, med et underskudd på 10 millioner kroner.

Totalt har selskapet cirka 150 ansatte fordelt på Netigates kontorer i Stockholm, Oslo, Frankfurt, Berlin og Warszawa.

Til Dagens Industri sier Netigates administrerende direktør Mikkel Drucker, at selskapet har som ambisjon å vokse organisk med 30 prosent i året.

Pengene er øremerket produktutvikling og nye steg på det internasjonale markedet.

Med pengene vil Netigate fortsette å investere i sin produktutvikling. Planen er også å ta steget ut i resten av Europa og etter hvert begynne å operere på den globale arenaen.

– Ideen er å bli markedsleder på mellommarkedet i Europa, og akkurat nå er siktet rettet mot Storbritannia. Til slutt vil vi ønske å gå inn i USA, men har til hensikt å ta ett marked om gangen, sier Mikkel Drucker til Dagens Industri.

Det er det danske private equity-fondet GRO Capital som nå kommer inn på eiersiden og blir ny majoritetseier. Det er ikke bekreftet hva GRO Capital investerer og med hvilken prislapp, men DI spekulerer i at selskapet verdsettes til i underkant av én milliard svenske kroner.

Commercial on Martech