Bildet gjengis etter avtale med Readpeak
Bli kjent med vår partner

Native-annonsering: 4 fordeler og 3 ulemper

Native annonsering har blitt mer og mer populært, men for å lykkes må man forstå både metodens fordeler og ulemper.

Native annonsering gir muligheten til å nå viktige og strategiske mål, som å øke synlighet og merkekjennskap.

Artikkelen er skrevet av Readpeak, Nordens nye plattform for native advertising. Native advertising er en form for digital annonsering som har utviklet seg siden 2010-tallet. Ved å bruke native advertising er det mulig å lage effektiv innholdsmarkedsføring på kommersielle medier og nyhetssider. Native advertising er for tiden en av de raskest voksende formene for annonsering internasjonalt.

Hvert år flytter bedrifter en stadig større del av budsjettene sine over til denne “mimetiske” typen annonsering.

Men hva er egentlig native annonsering? Og hva mener vi når vi kaller den “mimetisk”?

Som du sikkert allerede vet er hovedforskjellen mellom native annonsering og andre typer annonsering at man ønsker å blande budskapet med innholdet på siden hvor annonsen publiseres.

Om du for eksempel annonserer i en nettavis, kommer annonsen din til å se nesten helt identisk ut som de andre nyhetene på nettstedet. Du tenker kanskje at å blande seg med omgivelsene går i mot prinsippene til innholdsmarkedsføring. Vi blir jo tross alt fortalt at alt innhold vi annonserer med på sosiale medier må stå ut av mengden om vi ønsker å få oppmerksomhet.

Men er det virkelig sant? Eller er situasjonen rundt native annonser mer kompleks og nyansert enn dette?

La oss utforske dette spørsmålet ved å gå gjennom en liste med fordeler og ulemper ved native annonsering. Slik kommer du til å få et bedre bilde av om denne typen annonsering kan maksimere dine resultater.

4 fordeler med native-annonser

La oss først se på fire fordeler med native-annonsering, før vi deretter ser på noen ulemper.

1. Ta knekken på bannerblindhet

Native annonser er mer effektive enn vanlige nettannonser fordi de generer flere visninger enn tradisjonelle bannerannonser. Som nevnt ovenfor, er dette fordi innholdet er mimetisk. Innholdet kan ubemerket bli en del av brukerens opplevelse i stedet for å aggressivt avbryte leseren og rope høylytt om å være en annonse.

Brukere har blitt vandt til å overse bannerannonser på sine favorittplattformer. Samtidig som reklamen din er synlig, blir den ikke egentlig sett. Men i mange tilfeller blir det fortsatt regnet som en visning. Native annonser er mindre pågående. Siden den ser ut som en del av innholdet på nettsiden, kommer brukerne med større sannsynlighet til å registrere den når de er inne på siden eller plattformen. Som et resultat av dette vinner du over brukerens tillit og oppmerksomhet, og forbedrer merkevarens troverdighet.

2. Bedre kontroll over annonsene dine

Når du betaler for annonseplassering, er det viktig at budskapet ditt blir registrert av målgruppen din. Men når du kjører bannerannonser kan du derimot ikke være sikker på at publikummet kommer til å legge merke til annonsen din, selv om den popper opp. Med native annonser trenger du ikke bekymre deg for dette. En av de største fordelene med native annonsering er at det gir deg muligheten til å plassere annonsene dine i en reell kontekst for et håndplukket publikum.

Dette er ikke alt. Når du bruker Readpeak kan du velge nøyaktig hvilket media du ønsker å plassere annonsene dine i. Det er en flott måte å rette seg inn på brukere som trenger produktet eller tjenesten din.

3. Det er kostnadseffektivt

Det er godt mulig du tenker at siden native-kampanjer er rimeligere å ha gående, vil ikke annonsene genere bra resultater. Men her er det faktisk motsatte. Til å begynne med, er det lettere for selskaper av alle størrelser å få resultater fra denne typen annonser, nettopp fordi det er så lav terskel for å starte en native-kampanje.

I tillegg betaler du ikke for alle som ikke klikker på annonsen din, siden native-annonsering ofte bruker en CPC (cost-per-click)-modell. I noen tilfeller styrker du faktisk merkekjennskapen din helt gratis fordi publikummet ditt legger merke til deg, noe som kan gi resultater senere når de finner ut av at det nemlig er ditt produkt eller din service de trenger.

4. Annonsene dine gir bedre resultater

Det fjerde punktet kan oppsummeres med ett ord: kvalitetstrafikk. Trafikk av god kvalitet kan – i tillegg til mange andre faktorer – hjelpe deg øke mengden konverteringer og klikkfrekvensen din (CTR). Native-annonser skaper mer engasjement fordi det ikke avbryter brukeropplevelsen. Statistikk viser at native annonser har i snitt 8,8 ganger høyere klikkfrekvens enn klassiske bannerannonser.

3 ulemper med native-annonser

Det er altså mange gode argumenter for å ta i bruk native-annonsering. Men hva er de mest typiske ulempene?

1. Det krever riktig innfallsvinkel

Uærlige og villedende overskriver kan ofte resultere i mer engasjement. Men når du lover noe du ikke kan levere, kommer brukerne til å tro at annonsene dine – og selskapet ditt – er uetisk. Du ønsker ikke at brukerne dine skal føle seg lurt. Når merkevaren din først står i et negativt lys, er det umulig å vinne tilliten tilbake. Native-annonser kan være enten-eller om en ikke helt vet hva en holder på med.

2. Åpenhet er avgjørende

Om du ønsker å kjøre native-kampanjer må du velge den riktige plattformen å jobbe med. For å få gode resultater med dine native annonser, må du være fullstendig åpen om at innholdet ditt er reklame. Når du velger en plattform må du dermed være sikker på at de tilbyr 100% åpenhet.

3. Du må kunne ta gode beslutninger

Å evaluere og analysere resultater kan være utfordrende, spesielt i begynnelsen når en prøver ut native-annonser. Det er mange faktorer en må en må ha i mente for at native-annonser skal fungere slik de skal, som annonsens visuelle inntrykk og det å velge riktig målgruppe.

Konklusjon

Nå som du ser fordelene og ulempene ved native annonser, kommer du til å være bedre i stand til å velge hvilket resultat du ønsker å oppnå. Om du ønsker å styrke merkekjennskapen din og introdusere produktet eller servicen din til målgruppen din er innhold av høy kvalitet den beste veien å gå.

På den andre siden, om du ønsker å generere leads må du ha interessant, relevant og verdifullt innhold med fulle forklaringer, detaljerte spesifikasjoner og en tydelig oppfordring til handling

Å forstå hvilket resultat du ønsker å oppnå med native annonser er essensielt før du starter en kampanje. Det viktig at din native kampanjestrategi stemmer overens med målene dine, uavhengig av hva de er.

Commercial on Martech