Analyse & Innsikt

Motivasjon og inspirasjonskilder for deg i sommer: Bøker, podcaster og aksjonærbrev

Sommeren er her. Det er den perfekte tiden å slappe av, reflektere og søke inspirasjon.

Artikkelen er skrevet av Sindre Vaskinn. Han jobber som teamlead på analyse i Sparebank 1 med datadrevne salg. Erfaring med ML, CRM og BI. Har vært involvert i flere startups.

Enten du nyter solen ved bassenget, koser deg på hytta eller bare leter etter en meningsfull måte å bruke fritiden din på, kan det å fordype deg i inspirerende bøker, podcaster og aksjonærbrev være det du trenger for å transformerer deg, din bedrift, din jobb til noe mer. 

I denne artikkelen presenterer vi en liste ressurser som tilbyr verdifulle innsikter, motivasjon og kunnskap. Så finn deg noe forfriskende å drikke, finn en behagelig plass og dykk ned i disse tankevekkende ressursene:

Tankevekkende bøker

The Lean Startup (Eric Ries)

I denne innflytelsesrike boken introduserer Eric Ries konseptet lean oppstartsmetodologi. Han vektlegger viktigheten av kontinuerlig innovasjon, validering av læring og rask eksperimentering for å bygge vellykkede virksomheter.

Peter Thiel

Peter Thiel, medgrunnlegger av PayPal, deler sine innsikter om oppstartsbedrifter og innovasjon. Han utforsker konseptet med å gå fra null til en, og skape noe unikt, samtidig som han diskuterer de viktigste prinsippene som driver banebrytende virksomheter.

Thinking, Fast and Slow (Daniel Kahneman)

Selv om denne boken ikke er spesifikt rettet mot entreprenørskap, utforsker Nobelprisvinner Daniel Kahneman kognitive skjevheter og beslutningsprosesser som påvirker våre valg. Den gir verdifulle innsikter for gründere som ønsker å forstå menneskelig atferd og ta bedre forretningsbeslutninger.

The 4-Hour Workweek (Timothy Ferriss)

Timothy Ferriss utfordrer tradisjonelle arbeidsnormer og tilbyr strategier for å maksimere produktivitet og oppnå livsstildesign. Denne boken gir innsikt og teknikker for å strømlinjeforme prosesser, delegere effektivt og skape en mer effektiv og meningsfylt gründerreise. Han har også en podcast og youtube om du ikke liker å lese bøker.

Scientific Advertising (Claude Hopkins)

En 90 siders klassiker som legger vekt på viktigheten av å bruke data og vitenskapelige metoder for å skape effektive reklamekampanjer. Den gir praktiske råd til entreprenører om å utforme overbevisende budskap, nå riktig målgruppe og måle kampanjesuksess. Like relevant nå som i 1923 som den ble skrevet.

Lær av de beste grunderne verden har sett

Berkshire Hathaway aksjonærbrev (Warren Buffett)

Buffetts årlige brev til aksjonærene tilbyr et hav av investeringsvisdom, forretningsinnsikt og tidløse prinsipper som har formet hans legendariske suksess over flere tiår. De er korte og lettleste og har blitt skrevet siden 1977. Buffet har økt verdiene til Berkshire 19.8% siden 1965. Selv om økningen har avtatt med de senere årene er det en helt utrolig prestasjon. Et must-read for alle som er interessert i investeringer.

Amazon aksjonærbrev (Jeff Bezos)

Bezos’ aksjonærbrev gir et unikt perspektiv på Amazons vekst, kundesentrerte og langsiktige tenkning, og tilbyr verdifulle lærdommer for gründere.

Teledyne aksjonærbrev (Henry Singleton)

Teledyne er et amerikansk konglomerat grunnlagt av Dr. Henry Singleton i 1960. Singleton var kjent for sin desentraliserte ledelsesstil og strategiske kapitalallokering. Han kjøpte opp mange selskaper innen datidens vekstmarked “elektroniske systemer” med dyre Teledyne aksjer. Når markedet snudde – sluttet å kjøpe selskaper og begynne å kjøpe tilbake aksjer. Resultatet? 1 kr investert i 1963 ble til nesten 181 kr innen 1990. Med dagens tech marked finnes det kanskje en leser som kan bruke samme skript?

Om du sitter foran pcen hele dagen eller liker podcast-formatet kan disse være det beste for deg

Shifter (Lucas Weldeghebriel)

Podcasten “Shifter” er en informativ og engasjerende kilde til innsikt og kunnskap om det norske oppstartsmiljøet og teknologibransjen. Gjennom spennende intervjuer, diskusjoner og reportasjer utforsker podcasten aktuelle temaer innen innovasjon, gründerskap, investeringer og digital transformasjon. “Shifter” gir lytterne en dypere forståelse av dynamikken og mulighetene i det norske tech-landskapet, og inspirerer til nyskaping og vekst. Enten du er gründer, investorer eller teknologiinteressert, er “Shifter” podcasten som holder deg oppdatert på det siste innen norsk startup-verden.

Founders (David Senra)

Podcasten “Founders” tar for seg bøker om store gründere og personer gjennom historien. Podcasten oppsummerer deres reiser, utfordringer og strategier for å løse problemer og bygge vellykkede selskaper. Podcastene er ca en time og du kan få høre om alt fra dagens gründere som Elon Musk til Wrigth brødrene som løste problemet med å få mennesket til å fly. David leser en haug med bøker og forteller dem videre til oss. Basert på det personen har gjort tidligere tar han for seg både det vi bør gjøre og det vi ikke bør gjøre. En smart person lærer av sine feil, men en virkelig klok person lærer av andres feil.

Hardcore History (Dan Carlin):

Dan Carlins Hardcore History er en populær podcast som tar lytterne med på dypdykk i historiske hendelser. Med engasjerende fortellerteknikker utforsker Carlin ulike tidsperioder og viktige øyeblikk i menneskets historie. Podcasten skiller seg ut med lange episoder som gir omfattende og tankevekkende historiefortellinger. Carlin kombinerer grundig forskning med underholdende formidling for å gjøre komplekse historiske hendelser tilgjengelige og fengslende for et bredt publikum. Hardcore History har oppnådd en dedikert følgerskare på grunn av sin evne til å formidle historie på en levende måte og gi dypere forståelse for vår felles fortid.
Lenke til podcast

Ha en fin og inspirerende sommer 🙂

Commercial on Martech