Aron Walldén Schaathun, Director E-commerce hos mediebyrået Wavemaker (Foto: Victoria Ing-Marie Dam / gjengis etter tillatelse fra Netthandelstrender.no)
Podcast

Merkevarebygging er nøkkelen til vekst – uten det blir det vanskelig å passere 50 millioner i omsetning på nett

Norske ehandlere har ikke forstått hvor viktig det er med merkevarebyggende reklame for å øke salget, mener ehandelsekspert.

Forbrukere kan bare holde 2,9 merker i bevisstheten når de gjør sine aktive valg i kjøpsprosessen, ifølge undersøkelser fra mediebyrået Wavemaker Norway.

E-handlere vil ofte bruke den største delen av budsjettet på transaksjonsdrivende markedsføring, men som en provokasjon, pleier mediebyrået Wavemaker Norway å foreslå at e-handlerne bruker opptil 60 prosent av markedsføringsbudsjettet på merkevarebyggende markedsføring.

I dette avsnittet av Netthandelstrender snakker programleder Urban Lindstedt med Aron Walldén Schaathun, Director E-commerce hos mediebyrået Wavemaker i Oslo. Tidligere e-commerce manager hos Dressman og hos Volt Fashion.

Man kan øke omsetningen til 50 millioner kroner med bare transaksjonsddrivende reklame, men rundt der treffer man taket uten merkevarebyggende reklame, mener Aron Walldén Schaathun, Director E-commerce hos mediebyrået Wavemaker i Oslo.

Wavemaker har en modell hvor kjøpsreisen deles opp i en passiv fase der forbrukeren ikke planlegger et innkjøp av en spesifikk vare, og en aktiv fase der kunden har en sterk kjøpsintensjon. Hvis man ikke lykkes med å etablere et kjennskap til merket under den passive fasen, er det veldig vanskelig å få kunden til å vurdere merkets produkter.

Commercial on Martech