Johnny Warström (Foto: Mentimeter)
Breaking news

Ny mega-avtale på nordiske tech-markedet – Mentimenter verdsettes til milliarder

Mentimeter har gjennomført en rettet emisjon og får tilført 432 millioner svenske kroner.

Mentimeter er et svensk tech-selskap som skaper engasjement blant publikum under fysiske møter og presentasjoner med interaktive presentasjonselementer.

Selskapet ble grunnlagt i 2012 og har vokst raskt siden oppstarten, og oppnådde en årlig gjentagende inntekt (ARR) på mer enn SEK 281 millioner (per Q4 2021).

Den rettede emisjonen beløp seg til cirka 432 millioner svenske kroner. Creades, Nordstjernan Growth og Alfvén Didrikson investerte henholdsvis 175 , 150 og 100 millioner svensker kroner. I tillegg investerte enkelte ansatte og andre personer med god innsikt i selskapet mindre beløp i emisjonen, opplyser Mentimeter i en pressemelding.

– Jeg er veldig stolt og glad over å ha så mange flotte kolleger, kunder og støttende investorer som tror på de samme tingene som vi tror på: at en verden med mer lytting er en bedre verden. Vi ser hvordan kulturen i organisasjoner endrer seg fundamentalt når Menti brukes: du lytter mer, den høyeste-stemmen-i-rommet balanseres ut og meninger dukker opp som ellers ikke ville gjort det, sier Johnny Warström, co-founder og CEO hos Mentimeter.

Blant de nye investorene er altså Creades, som med sine 175 millioner investerte kroner får 7 prosent av aksjene, tilsvarende en verdivurdering på totalt 2,5 milliarder svenske kroner. Det skriver Breakit. Verdivurdering tilsvarer omtrent fem ganger forventet årlig omsetning (ARR) for 2022.

Commercial on Martech