Emil Henriksson (Pressefoto / Fotomontasje)
Breaking news

Nettside for ehandel og cashback børsnoteres – men ustabile tider har halvert verdien på selskapet

Sweden Buyersclub er en ehandelsplattform med stort fokus på cashback og medlemsinntekter. Nå skal selskapet på børs og henter millionbeløp.

Buyerssclub er en svensk nettside for ehandlere. Mot å betale en månedlig avgift kan forbrukerne handle billige varer og få cashback på sine kjøp. En forretningsmodell ikke helt ulikt mer kjente Amazon.

I forbindelse med at selskapet går på børs 20.juni har selskapet hentet friske penger. Buyersclub verdsettes til 40 millioner svenske kroner før emisjonen, der 20 millioner kroner tilføres selskapet. I tillegg bidrar eksisterende eier med 15 millioner kroner.

– Da vi begynte å snakke om børsnotering i høst, forventet jeg personlig en dobbelt så høy verdi. Men så kom Ukraina-krigen og vi ble enige i eiergruppen om å sette en lavere pris så vi får en god start på aksjemarkedet, sier Emil Henriksson som ifølge Breakit selv investerer en halv million i selskapet i forbindelse med børsnoteringen.

Eierlisten inkluderer en rekke svenske tech-profiler som Rustan Panday (tidlig investor i Storytel og en av investorene i Shift), Richard Båge (grunnlegger av Mediaplanet), Daniel Soussan (grunnlegger av Insplanet) og Dan Castillo (grunnlegger av Onlinepizza).

I følge en pressemelding omsatte Buyersclub i fjor for 30 millioner svenske kroner og med et negativt resultat på 7,4 mill. I løpet av første kvartal i år ble omsetningen doblet sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet har satt seg som mål å omsette for 300 millioner svenske kroner i 2025, hvor salget vil beløpe seg til 300 millioner svenske kroner, hvorav medlemskontingenter utgjør 50 millioner kroner.

Commercial on Martech