Johanna Småros, Mikko Kärkkäinen og Michael Falck (Foto: RELEX Solutions)
Breaking news

Logistikk-trio har kapret en rekke norske kjeder og ehandlere – nå prises techselskapet til 50 milliarder kroner

De finske tech-gründerne har en rekke norske selskaper på kundelisten. Nå har logistikk-trioen også fått med seg oppkjøpsfondet Blackstone på eiersiden.

Det finske selskapet RELEX Solutions melder at de har gjennomført en emisjon og fått tilført svimlende 500 millioner euro fra det amerikanske oppkjøpsfondet Blackstone via deres venture-satsing Blackstone Growth.

Dette er den største finansieringsrunden som noen gang er gjennomført av et finsk vekstselskap. I forbindelse med emisjonen prises tech-selskapet til 5 milliarder dollar, det vil si cirka 50 milliarder norske kroner.

Selskapet doblet nesten sin kundemasse i fjor og har i dag vel 350 kunder. Ifølge RELEXs nettsider har de kunder som Jernia, Komplett, XXL, Oda, Europris, E.A. Smith, Stokke, Hennig Olsen, Sector Alarm, Felleskjøpet og Elektroimportøren.

– Gamle teknologier

Med den AI-drevne, skybaserte løsningen RELEX Living Retail Platform ønsker teknologiselskapet å hjelpe forhandlere og merkevarer med å redusere avfall, kostnader og manuelt arbeid ved å automatisere og optimalisere deres behovsplanlegging, varesalg, forsyningskjede og arbeidsstyrkeplanlegging. I tider med raskt skiftende, fragmentert forbrukeretterspørsel, nye salgs- og oppfyllelseskanaler og endringer i forsyningskjeden, ønsker RELEX Solutions å hjelpe forhandlere og merkevarer med å bevege seg raskt og finne nye måter å møte forbrukernes behov samtidig som de forbedrer driftseffektiviteten og kontrollerer kostnadene.

– Planlegging av detaljhandel og forsyningskjede pleide å være dominert av etablerte operatører og deres gamle teknologier, men RELEXs vekst til å bli en markedsleder viser at industrien er klar for en endring, sier Mikko Kärkkäinen, konsernsjef og medgründer av RELEX Solutions i en pressemelding.

Skal ansette flere hundre utviklere og eksperter

Etter finansieringsrunden vil RELEX Solutions styrke sitt tech-team som i dag består av over 400 personer. Med friske penger på bok vil finnene nå ansette “hundrevis av utviklere og eksperter”, melder selskapet i en pressemelding. Totalt har selskapet i dag over 1300 ansatte globalt.

– Blackstone har brukt betydelig tid i detaljhandels- og forsyningskjedeplanleggingsmarkedet og har fulgt RELEXs vekst til en markedsledende posisjon tett. Den målbare avkastningen som RELEX kan levere til sine kunder i løpet av kort tid og styrken til tilbakemeldingene fra kunder er det som skilte seg mest ut for oss. Med støtte fra Blackstones kapital, ekspertise og globale nettverk ser vi frem til å se RELEX befeste sin posisjon som markedsleder og fortsette å utvide antallet produkter de kan tilby sine kunder, sier Paul Morrissey som leder europeiske investeringer for Blackstone Growth.

Commercial on Martech