Henrik Kjensjord (til venstre), Morten Krogh-Moe, Lise Bolling Nesheim (i midten), Øyvind Spørck, og Petter Egesund (styremedlem og medgründer til høyre).
Nyhet

Økte omsetningen med hele 33 prosent i fjor – gjør likevel store strategiske endringer

Nå oppretter Sannsyn en konsernstruktur og satser på videre vekst i to tydelige selskaper.

I fjor økte Sannsyn salget med 33 prosent. Totalt omsatte det Oslo-baserte selskapet for 21,2 millioner kroner.

Selskapet startet med et rent fokus på teknologi for retail, primært innen personalisering og internsøk. De senere årene har selskapet også levert teknologi og konsulenttjenester til kunder innen sektorer som energi, finans, media og telecom.

Nye ledere fra PA Consulting og Ice

Selskapet har drevet lønnsomt i hvert år siden oppstarten for ni år siden, men for å utvikle selskapet bygges det nå en konsernstruktur med et konsulentselskap og et teknologiselskap.

Henrik Kjensjord skal lede teknologiselskapet TellusR AS, opplyser selskapet i en pressemelding.

Kjensjord kommer fra diverse produktlederstillinger i telecom-selskapet Ice, der han var en av de første ansatte. Henrik er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har en master i markedsføring.

Øyvind Spørck blir daglig leder i konsulentselskapet som skal videreføre Sannsyn-navnet. Han har bakgrunn fra PA Consulting, der han har vært ansvarlig for kunstig intelligens og analyse og jobbet med kunder som Tine, Bertel O.Steen og Vy. Han har en mastergrad innen data science fra Harvard University og også utviklet sin egen AI-baserte algoritmehandelsplattform for valuta og råvarehandel. Spørck har også bakgrunn fra finans.

Frontfigur trekker seg tilbake

Det betyr at selskapets frontfigur og daglige leder Morten Krogh-Moe nå ikke lenger vil ha den daglige ledelsen i virksomheten.

– Selv om det er litt rart, er det også spennende å overlate stafettpinnen(e) til to så dyktige profiler, for vi har veldig tro på det vi nå gjør, sier avtroppende daglig leder i “Gamle Sannsyn AS” Morten Krogh-Moe som riktignok fortsetter som styreleder i de to selskapene.

Alle de fem opprinnelige gründerne av Sannsyn er også med videre i et av de nye selskapene.

Lise Bolling Nesheim blir styreleder i konsernets holdingselskap som har fått navnet Little Schemers; et navn som skal illustrere at gründergjengen har videre planer for fremtiden.

Semantisk analyse

Teknologiselskapet TellusR vil fokusere på neste generasjons søk ved å kombinere det beste fra tradisjonelt søk med det siste innen Natural Language Processing, semantisk analyse og relevans.

Dette er jo veldig i vinden med lansering av ChatGPT og nye Bing, men selskapet påpeker at det er forskjell på store kostbare språkmodeller fokusert på chat og angrep på “Googles posisjon” og små, effektive språkmodeller fokusert på internsøk og relevans i bedrifter.

TellusR bygger videre på erfaringer Sannsyn har gjort seg i prosjekter for kunder. Da Google gjorde gjennombrudd innen språkprosessering i 2018 startet Sannsyn relativt snart å utnytte denne nye teknologien i prosjekter. TellusR har nå utviklet metoder som kan trene opp språkmodeller på mindre språk som norsk, men også på teknisk fagspråk.

Teknologien forstår meningen bak et søk og skal kunne sammenstille artikler og dokumenter som handler om det samme. Dette skal tilføre mye verdi i internsøket i selskaper og offentlige aktører med store mengder produkter, artikler, dokumentasjon og prosesser. Det skaper også muligheter for automatisering av en redaktør-funksjon drevet av semantisk relevans.

Sikter mot 200 kunder

TellusR jobber nå med flere pilotprosjekter og er i følge en pressemelding i ferd med å inngå partneravtaler som skal sikre en stor installasjonsbase både i og utenfor Norge. Den nyansatte TellusR-sjefen Henrik Kjensjord ser lyst på fremtiden.

– Vi gleder oss til snart kunne gå ut med nyhetene om flere av de gode prosessene vi er i gang med. Vi tror det vil bli lagt merke til når vi runder 200 kunder i løpet av 18 måneder.

Påtroppende styreleder i begge selskap, Morten Krogh-Moe, sier at vekstplanene er litt ulike for de to selskapene.

– TellusR vil videreutvikles utover våren gjennom nevnte partner-prosesser og med egne midler, men vi ser for oss å ta inn eksterne investorer i løpet av året. På den måten kan vi gjennomføre en mer offensiv internasjonal ekspansjon. Konsulentselskapet sikter vi på å utvikle organisk.

Konsulentmiljø innen data og maskinlæring

Konsulentselskapet bygger videre på Sannsyns ekspertkompetanse rundt utnyttelse av data i kombinasjon med maskinlæring.

Sannsyn omtaler seg som blant de mest kompetente og erfarne miljøene i Norge innen domenet og gir i pressemeldingen et stikk i siden til sine konsulent-konkurrenter.

– Dette er et domene mange har snakket om de siste årene. Sannsyn har derimot levert prosjekter innen feltet de siste ni årene, sier Morten Krogh-Moe.

Sannsyn som i i oppstartsfasen fokuserte nesten utelukkende på retail, har etter hvert også levert prosjekter med data og maskinlæring innen blant annet finans og energi.

– Norske selskaper har foreløpig bare skrapet i overflaten av maskinlærings potensialet. Sannsyn vil søke de kundene som forstår dette og som mener alvor med å skape konkurransekraft med teknologien. Data og maskinlæring kan skape dypere innsikt, høyere presisjon og automatisere verdiskapningen i dette, sier Øyvind Spørck som leder konsulentsatsingen.

Commercial on Martech