(Foto: iStock)
Podcast

Årets digitale markedsfører deler sine beste tips for lenkebygging for ehandel

Linkbuilding er en viktig del av growht hacking – å få gode domener med høy autoritet til å linke til nettbutikken din. Men glem de gamle rådene om å lage godt innhold, så kommer lenkene.

Det fungerer ikke.

Det krever analyser, gode verktøy, smarte strategier og manuelt arbeid for å få gode linker til en side som trenger økt synlighet i Google.

I denne episoden av podcasten Ehandelstrender snakker programleder Urban Lindstedt med Jorge Castro, growht hacker ved sitt eget digitale byrå Growth Marketing. Han var tidligere markedssjef i ABS Wheels og vant i fjor prisen Årets digitale markedsfører i Sverige.

Tipset om å skrive godt innhold så lenkene kommer automatisk er både gammelt og overvurdert. Det er ressurskrevende å skrive virkelig godt innhold og det er usikkert om linkene virkelig kommer.

Jorge Castro har en lang rekke tips om hvordan man kan generere naturlige lenker, ikke alle tips passer for store merkevarer og bedrifter, men kan være en gylden verden for en startup som uten penger må øke sin synlighet i Google.

Å kjøpe lenker fra privat bloggnettverk (private blog network – PBN) fraråder Jorge Castro på det sterkeste. Google blir bare bedre og bedre til å identifisere kunstige lenker.

Du kan imidlertid lage dine egne bloggnettverk ved å billig bygge nettsteder på domener som har høy autoritet, men som de opprinnelige eierne har publisert. Men på disse sidene bør du ikke lenke for sjenerøst, og innholdet på sidene bør samsvare med nettstedet koblingene peker til.

Lytt også til smarte markedsføringstips for e-forhandlere og Jorge Castro velger geriljamarkedsføring fremfor kjøpt annonsering.

Commercial on Martech